Το JSOW ER (extended range) διατηρεί το ήδη υπάρχων σχήμα του JSOW C-1, ελαχιστοποιώντας το κόστος ολοκλήρωσης, παρέχοντας παράλληλα τη δυνατότητα προσβολής κινούμενων θαλάσσιων στόχων όπως επίσης και στατικών επίγειων στόχων σε μεγάλη απόσταση. (Πηγή: Raytheon)

Η εταιρεία Raytheon παρουσίασε το νέο ολοκληρωμένο σύστημα τροφοδοσίας καυσίμου της έκδοσης μεγάλου βεληνεκούς (ER) του Κοινού Όπλου Μακρού Πλήγματος Joint Standoff Weapon (JSOW ER). Κατά τη διάρκεια της δοκιμής, μια νέας κατασκευής δεξαμενή και σύστημα παροχής καυσίμου ενσωματώθηκαν με τον στροβιλοκινητήρα TJ-150 σε ένα τροποποιημένο εναέριο όχημα JSOW C-1.

H επίγεια λειτουργική δοκιμή επαλήθευσε την λειτουργία από την αρχή ως το τέλος ενός ισχυρού JSOW με το νέο τακτικό σύστημα καυσίμου, η οποία επιβεβαίωσε πως το όπλο μπορεί να επεκτείνει το υπάρχον βεληνεκές κατά τέσσερις φορές, σε περισσότερο από 250 ναυτικά μίλια.

Η επίγεια λειτουργική δοκιμή είναι συνέχεια της προσπάθειας σχεδιασμού και κατασκευής του τακτικού συστήματος καυσίμου και ολοκλήρωσης του εναέριου οχήματος, η οποία εμπλέκει το JSOW ER από την επιτυχή επίδειξη του 2009 της τεχνολογίας ελεύθερης πτήσης μεταξύ της Raytheon και του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ).

Το όπλο διατηρεί επίσης το σύστημα επικοινωνιών ζεύξης δεδομένων και το τροποποιημένο λογισμικό αναζήτησης του JSOW-C1 που του παρέχουν σημαντικές δυνατότητες στην αποστολή προσβολής στόχων επιφανείας.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: