Εκτόξευση διηπειρωτικού πυραύλου RS-24 Yars. (Πηγή: Wikipedia)

O πρώτος εκσυγχρονισμένος διηπειρωτικός βαλλιστικός πύραυλος, Yars-M, θα τεθεί σε λειτουργία εντός του τρέχοντος έτους, δήλωσε ο Διοικητής των Ρωσικών Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων (RVSN) στρατηγός, Σεργκέι Καραβάγεβ

Νωρίτερα, πηγή της αμυντικής βιομηχανίας ανέφερε στο ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti ότι οι Ένοπλες Δυνάμεις θα παραλάβουν του πυραύλους πέμπτης γενιάς Yars-M, πριν από το τέλος του τρέχοντας έτους.

Οι υπάρχοντες RS-24 Yars (SS-29 κατά το ΝΑΤΟ) μπορούν να φέρουν ανεξάρτητα μέχρι και 10 κεφαλές στόχευσης.

Σύμφωνα με τη διοίκηση των Στρατηγικών Πυραυλικών Δυνάμεων, οι βαλλιστικοί πύραυλοι Topol-M και RS-24 θα αποτελέσουν το στυλοβάτη του επίγειου τμήματος της πυρηνικής τριάδας της Ρωσίας και θα αντιπροσωπεύουν περισσότερο από το 80% του οπλοστασίου, μέχρι το 2016, ενώ σύμφωνα με τον Καραβάγιεφ η μονάδα της πόλης Σάρατοβ, στη νοτιοδυτική Ρωσία προς το παρόν διαθέτει 60 Topol-M πυραυλικά συστήματα.

Οι πύραυλοι Topol-M βεληνεκούς 7.000 μιλίων (11.000 χιλμ) θεωρούνται απρόσβλητοι από οποιαδήποτε τρέχουσα και σχεδιαζόμενη αντιβαλλιστική άμυνα των ΗΠΑ.

Από το «Η Ρωσία τώρα».

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: