Στη φωτογραφία το ανεφοδιαστικό πλοίο USNS Henry J. Kaiser (T-AO 187 του ΠΝ των ΗΠΑ τροφοδοτεί με καύσιμο το καταδρομικό κατευθυνόμενων βλημάτων USS Princeton (CG 59). (Πηγή: US Navy)

Σύμφωνα με το Γραφείο Τύπου του Πολεμικού Ναυτικού των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) την 23 Απριλίου ο Αρχηγός του ΠΝ Τζον Κιρμπι δήλωσε: «Σήμερα δώσαμε στο Κογκρέσο έγγραφα με πληροφορίες σχετικά με το 30ετές σχέδιο της ναυπηγικής βιομηχανίας. Πιστεύουμε πως οι πληροφορίες που βρίσκονται σε αυτά τα έγγραφα εκφράζουν σαφώς την πρόθεση μας για τον εκσυγχρονισμό και την ανάπτυξη του στόλου στον ελάχιστο απαιτούμενο αριθμό των 306 πολεμικών πλοίων».

«Έχουμε ήδη εκ των προτέρων εκδηλώσει την ανάγκη παροπλισμού των μεγαλύτερων πλοίων, ενώ την ίδια στιγμή και την εισαγωγή σε υπηρεσία νέων πιο αποτελεσματικών πλοίων. Ο Υφυπουργός Μαμπους και ο Ναύαρχος Γκρiνερτ είναι σαφείς σχετικά με την ανάγκη αποτελεσματικής ναυπηγικής βιομηχανίας. Πράγματι, υπό την ηγεσία του Υφυπουργού Μαμπους το Πολεμικό Ναυτικό έχει παραγγείλει την κατασκευή 43 νέων πλοίων»

«Ανυπομονούμε να συνεργαστούμε με το Κογκρέσο για να συζητήσουμε την πορεία προς τα εμπρός».

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: