Το οχημα HTRV μπορεί να περισυλλέξει οχήματα βάρους έως 40 τόνους. (Πηγή: rheinmetall)

Το πρώτο τρίμηνο του 2014 οι Δανέζικες Ένοπλες Δυνάμεις πρόκειται να προμηθευτούν 14 Βαριά Τακτικά Οχήματα Περισυλλογής HTVR από τη γερμανική εταιρεία Rheinmetall.

Σύμφωνα με ανακοίνωση της εταιρείας την 26 Απριλίου, το όχημα HTRV με βάρος περίπου 36 τόνων βασίζεται στο σκάφος του οχήματος 8×8 RMMV SX45.

Χάρις στην ενσωματωμένη μονάδα περισυλλογής της βιομηχανίας εξοπλισμών περισυλλογής Miller, το σύστημα HTVR έχει τη δυνατότητα περισυλλογής βαρέων ακινητοποιημένων οχημάτων που ζυγίζουν πάνω από 40 τόνους ή την μεταφορά κιβώτιων εμπορευμάτων με βάρος μεγαλύτερο των 17 τόνων. Βαλλιστική προστασία επιπέδου Συμφωνίας Τυποποίησης 3/3 διατηρεί ασφαλές το πλήρωμα του.

Το όχημα είναι εξοπλισμένο με βαρέως τύπου περιστροφικού τύπου ιστό περισυλλογής με απόδοση 75 μέτρων, μαζί με τα δύο ανεξάρτητα ελεγχόμενα βαρούλκα Rotzler HZ090 και το κύριο βαρούλκο περισυλλογής Rotzler TR200 με ελκτική δύναμη 30 τόνων. Διαθέτει επίσης και ειδικά εξαρτήματα για συγκεκριμένες αποστολές περισυλλογής.

Σύμφωνα με το πρόγραμμα η παράδοση των οχημάτων έχει οριστεί το πρώτο τρίμηνο του 2015.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: