Στο αεροδρόμιο της Πάχης Μεγάρων έφτασε χθες το απόγευμα το έκτο κατά σειρά ελικόπτερο τύπου ΝΗ-90 από τα είκοσι συνολικά που παραλαμβάνει η Αεροπορία Στρατού, εκ των οποίων 16 διαμόρφωσης τακτικών μεταφορών και 4 διαμόρφωσης ειδικών επιχειρήσεων.

To έκτο ελικόπτερο NH-90 στο υπόστεγο της Πάχης Μεγάρων (Δ. Σαμπάνης via strategy reports).

Σύμφωνα με πληροφορίες του ιστοτόπου Strategy Reports, το συγκεκριμένο ελικόπτερο είναι το δεύτερο πλήρους επιχειρησιακής ικανότητας (FOC) που παραλαμβάνει το 2ο Τάγμα Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (ΤΕΑΣ). Tο συγκεκριμένο ελικόπτερο (ΕΣ848) δεν φέρει σύστημα FLIR πάνω από το βολβό του ρύγχους που καλύπτει την κεραία του ραντάρ καιρού, σε αντίθεση με το ΕΣ840 που εθεάθη πρόσφατα να πραγματοποιεί δοκιμαστικές πτήσεις στη Γαλλία. Κάθε NH-90 μπορεί να μεταφέρει 21 πλήρως εξοπλισμένους στρατιώτες/αλεξιπτωτιστές ή φορτίο τεσσάρων τόνων εντός της ατράκτου.

Το σύνολο των ελικοπτέρων εξοπλίζεται με σύστημα αυτοπροστασίας και συγκεκριμένα με δέκτη προειδοποίησης ραντάρ (RWR), σύστημα προειδοποίησης λέιζερ (LWS), σύστημα εντοπισμού εκτόξευσης βλημάτων (MILDS) και σύστημα εκτόξευσης αεροφύλλων/θερμοβολίδων. H ολοκλήρωση των παραδόσεων αναμένεται εντός διετίας.

Strategy Reports

[youtube=http://www.youtube.com/watch?feature=player_embedded&v=UaHAAiakpms]

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: