Εξουδετέρωση εισερχόμενης τορπίλης απο το συστημα SSTD. (Πηγή: in-deptheng.com)

Το Πολεμικό Ναυτικών των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) ανακοίνωσε την 6η Ιουνίου πως το αεροπλανοφόρο USS George H. W. Bush (CVN 77) διενήργησε την πρώτη ολοκληρωμένη θαλάσσια δοκιμή του Συστήματος Προστασίας-Αντιμέτρων Τορπίλης (SSTD) από αεροπλανοφόρο.

Το σύστημα SSTD συνδυάζει τη δυνατότητα παθητικής ανίχνευσης του συστήματος Επιτήρησης Τορπίλης το οποίο όχι μόνο ανιχνεύει τορπίλες, αλλά επίσης τις κατηγοριοποιεί και τις παρακολουθεί με δυνατότητα εξουδετέρωσης από μία μικρή τορπίλη-αντίμετρο του συστήματος Αντιμέτρων Τορπίλης.

Η Τορπίλη Αντιμέτρων αναπτύσσεται από το Ερευνητικό Εργαστήριο του Πανεπιστήμιου της Πολιτείας της Πενσιλβανίας (PSU-ARL). Έχει σχεδιαστεί ώστε να εντοπίζει και να καταστρέφει εχθρικές τορπίλες. Κατά τη διάρκεια των τετραήμερων δοκιμών, το αεροπλανοφόρο Bush αναχαίτισε με εφτά Τορπίλες Αντιμέτρων αντίστοιχες «εχθρικές» τορπίλες. Οι δοκιμές ήταν επιτυχείς.

Το ΠΝ των ΗΠΑ σχεδιάζει να εξοπλίσει όλα τα αεροπλανοφόρα και άλλες, μεγάλης αξίας, μονάδες με το Σύστημα Προστασίας-Αντιμέτρων Τορπίλης μέχρι το 2035.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: