Μεταφορά τραυματία με ιμάντες και «σκληρή σανίδα» πάνω από ποτάμι. (Φωτ: ΓΕΣ)

Σύμφωνα με το Γενικό Επιτελείο Στρατού (ΓΕΣ), την Πέμπτη 27 Ιουνίου 2013, πραγματοποιήθηκε η Τακτική Άσκηση Μετά Στρατευμάτων (ΤΑΜΣ) «ΦΥΛΑΚΑΣ ΑΓΓΕΛΟΣ», από το προσωπικό του 747 Ειδικού Τάγματος Μηχανικού, το οποίο μεταξύ των άλλων έχει εκπαιδευτεί και εξοπλιστεί για να συμμετέχει σε επιχειρήσεις αντιμετώπισης εκτάκτων αναγκών.

Προσωπικό του 747 ΕΤΜΧ προετοιμάζει το φορείο «σκληρή σανίδα» για την μεταφορά τραυματία. (Φωτ: ΓΕΣ)

Πρόσδεση τραυματία στο φορείο. (Φωτ: ΓΕΣ)

Παροχή πρώτων βοηθειών σε τραυματία. (Φωτ: ΓΕΣ)

Μεταφορά τραυματία με «σκληρή σανίδα» σε φουσκωτή λέμβο. (Φωτ: ΓΕΣ)

Τοποθέτηση τραυματία επί φορείου «σκληρής σανίδας» επάνω σε φουσκωτή λέμβο. (Φωτ: ΓΕΣ)

Ανάβαση σε πύργο αναρρίχησης από προσωπικό του 747 ΕΤΜΧ. (Φωτ: ΓΕΣ)

Καταρρίχηση στρατιώτη του 747 ΕΤΜΧ μαζί με το σκύλο στη πλάτη του. (Φωτ: ΓΕΣ)

4 Σχόλια

 1. EVRIPIDES

  ΕΙΝΑΙ ΠΟΛΥ ΘΕΤΙΚΟ ΚΑΙ ΠΑΡΗΓΟΡΟ, ΟΤΙ ΤΟ 747 ΕΤΜΧ ΕΚΜΕΤΑΛΛΕΥΤΗΚΕ ΚΑΙ ΒΕΛΤΙΩΣΕ [ΠΡΟΣ ΟΦΕΛΟΣ ΤΗΣ ΕΚΠΑΙΔΕΥΣΗΣ] ΤΙΣ ΥΠΟΔΟΜΕΣ ΤΗΣ ΣΧΟΛΗΣ ΜΗΧΑΝΙΚΟΥ!

  Απάντηση
  • Δούκας Γ.

   Ναι, έχω ακούσει πολλά θετικά σχόλια για το 747 ETMX.
   Θα ήθελα όμως να δω μία άσκηση ετοιμότητας πανελλαδικού επιπέδου, αντιμετώπισης τρομοκρατικού χτυπήματος και συνεργασία μεταξύ Στρατού, ΕΚΑΒ, Αστυνομίας, Πυροσβεστικής και άλλων κρατικών φορέων.

   Απάντηση
   • EVRIPIDES

    ΣΤΟ ΧΩΡΟ ΤΩΝ ΕΕΔ, ΤΟ 747 ΕΤΜΧ ΗΡΘΕ ΝΑ ΚΑΛΥΨΕΙ ΕΝΑ ΜΕΓΑΛΟ ΚΕΝΟ EΝΤΟΣ ΕΣ, ΠΟΥ ΛΕΓΕΤΑΙ «ΣΥΜΜΕΤΟΧΗ ΤΩΝ ΕΔ ΣΤΗΝ ΠΟΛΙΤΙΚΗ ΠΡΟΣΤΑΣΙΑ» [CIVIL PROTECTION].
    ΜΑΛΙΣΤΑ ΟΛΑ ΣΧΕΔΟΝ ΤΑ ΜΧ ΤΩΝ ΧΩΡΩΝ ΤΟΥ ΝΑΤΟ ΑΣΧΟΛΟΥΝΤΑΙ ΜΕ ΑΥΤΟ ΤΟ ΤΟΜΕΑ.
    ΔΕΝ ΕΙΝΑΙ ΟΜΩΣ Η ΜΟΝΗ ΤΟΥ ΑΠΟΣΤΟΛΗ, ΕΝΩ ΑΝΤΙΣΤΟΙΧΟ ΤΜΗΜΑ ΠΟΥ ΑΣΧΟΛΕΙΤΑΙ ΜΕ ΣΥΝΑΦΕΣ ΑΝΤΙΚΕΙΜΕΝΟ [ΟΠΩΣ ΑΥΤΟ ΤΗΣ ΤΑΜΣ] ΕΙΝΑΙ Η ΚΟΜΑΚ ΤΗΣ 206 ΠΑΥ [ΠΡΩΗΝ ΜΑΚ] ΤΗΣ ΠΑ!

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: