Το βομβαρδιστικό Tu-160 σε πτήση. (Φωτ: wikimedia.org)

Η εξέλιξη του προηγμένου βομβαρδιστικού πέμπτης γενιάς, μεγάλου βεληνεκούς (PAK DA) το οποίο πρόκειται ν’ αντικαταστήσει τα στρατηγικά βομβαρδιστικά Tu-95MS και Tu-160, σύμφωνα με το Lenta.ru, θα ξεκινήσει το 2014.

Την παραπάνω δήλωσε έκανε ο Αρχηγός των Ρωσικών Ενόπλων Δυνάμεων, Στρατηγός, Βάλερι Γερασίμωφ.

Ο Στρατηγός δεν αποκάλυψε περισσότερες λεπτομέρειες σχετικά με το πρόγραμμα. Το πρόγραμμα PAK DA έλαβε έγκριση τον Μάρτιο του 2013. Σύμφωνα με δημοσιεύματα αρκετά σχεδιαστικά γραφεία παρουσίασαν τις προτάσεις τους σχετικά με το νέο αεροσκάφος, η ανώτερη αεροπορική διοίκηση επέλεξε το πρόγραμμα εξέλιξης ενός υπερηχητικού «αόρατου» βομβαρδιστικού που παρουσίασε το σχεδιαστικό γραφείο Tupolev.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: