Αεροσκάφος στρατηγικών αερομεταφορών C-17. (Φωτ: boeing)

Ένα μήνα μετά την άφιξη του πρώτου ινδικού C-17 στην Ινδία, η εταιρεία Μπόινγκ, με ανακοίνωση της την 22η Ιουλίου, γνωστοποίησε πως παρέδωσε στην Πολεμική Αεροπορία της Ινδίας (IAF) το δεύτερο αεροσκάφος στρατηγικών μεταφορών C-17 Globemaster III.

Το δεύτερο αεροσκάφος θα εισέλθει αμέσως σε υπηρεσία. Η Ινδία θα παραλάβει 10 αεροσκάφη μέχρι το 2014. Σύμφωνα με την ανακοίνωση της αμερικάνικής εταιρείας τρία ακόμη αεροσκάφη προκειται να παραδοθούν το 2013 και πέντε το 2014.

Τα αεροσκάφη θα υποστηρίζονται μέσω της σύμβασης του Ολοκληρωμένου Προγράμματος Υποστήριξης C-17 Globemaster III (GISP).

Η Μπόινγκ έχει συνολικά παραδώσει 255 αεροσκάφη C-17 Globemaster III, εκ τω οποίων 222 στην Πολεμική Αεροπορία των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ), και τα υπόλοιπα 33 στην Αυστραλία, Καναδά, Ινδία, Κατάρ, Ηνωμένα Αραβικά Εμιράτα, Ηνωμένο Βασίλειο και στη 12μελή πρωτοβουλία της «Δυνατότητας Στρατηγικών Αερομεταφορών» (SAC) του NATO.

Για περισσότερες πληροφορίες παρακαλώ επισκεφτείτε: Boeing delivered the Indian Air Force’s (IAF) second C-17 Glob…

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: