Το ινδικής κατασκευής άρμα μάχης Arjun Mk I.

Το ινδικής κατασκευής άρμα μάχης Arjun Mk I.

Οι πολύμηνες δοκιμές της αναβαθμισμένης έκδοσης του ινδικής κατασκευής άρματος μάχης Arjun, προκειται να ολοκληρωθούν αυτό το έτος. Οι δοκιμές θα περιλαμβάνουν βολές από το πυροβόλο του, των ισραηλινής κατασκευής κατευθυνόμενων πυραύλων LAHAT.

Η έκδοση Mark II του Arjun διαθέτει 89 αναβαθμίσεις ή βελτιώσεις σε σχέση με τα 124 άρματα Mark I που υπηρετούν στον Ινδικό Στρατό. Σύμφωνα με δημοσίευση της εφημερίδας Times of India την Πέμπτη 25 Ιουλίου, ανώνυμος αξιωματούχος δήλωσε πως οι δοκιμές στο Mk II ξεκίνησαν στο πεδίο βολής Mahajan στο Rajasthan τον Ιούνιο του 2012 . Η φάση ΙΙ η οποία περιελάμβανε την δοκιμή του οπλισμού, ξεκίνησε τον Μάιο αυτού του έτους.

Μια ακόμη δοκιμαστική βολή των πυραύλων LAHAT προκειται να πραγματοποιηθεί την πρώτη εβδομάδα του Αυγούστου. Οι υπόλοιπες δοκιμές θα ξεκινήσουν την τρίτη εβδομάδα του Αυγούστου στο Pokhran. Αν οι δομικές είναι επιτυχείς, θα δοθεί εντολή γα την παραγγελία 118 αρμάτων μάχης Arjun Mark II, σημείωσε ο ανώνυμος αξιωματούχος.

Ο Ινδικός Στρατός διαθέτει στην ενεργό υπηρεσία 124 άρματα μάχης Arjun Mark Ι, η ηγεσία του έχει προτείνει τις 89 βελτιώσεις για την έκδοση Mark II. Οι αναβαθμίσεις αυτές περιλαμβάνουν την δυνατότητα εκτόξευσης πυραύλων από το πυροβόλο, προηγμένα συστήματα προειδοποίησης λέιζερ και Συστήματα Ελέγχου και πλάκες εκρηκτικής αντιδραστικής θωράκισης (ERA) για την καλύτερη προστασία των αρμάτων.[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=t-SnisTqMiY]

Με τη μεγάλη καθυστέρηση του εγχωρίου προγράμματος Arjun, το οποίο έχει εγκριθεί το 1974, ο Ινδικός Στρατός έχει εντάξει σταδιακά σε υπηρεσία, περίπου 800 από τα συνολικά 1657 ρωσικής κατασκευής άρματα μάχης T-90S.

Τα άρματα μάχης T-90S, τα οποία αντικαθιστούν τα παλαιότερα άρματα T-55 και T-72, και στο εγγύς μέλλον προκειται, να γίνουν το κύριο άρμα μάχης του Ινδικού Στρατού. Η ινδική Οργάνωση Αμυντικής Έρευνας και Ανάπτυξης (DRDO), επιθυμεί, ο Ινδικός Στρατός να παραγγείλει το ελάχιστο 500 άρματα Arjun ώστε να σταθεροποιηθεί η γραμμή παραγωγής και να ανοίξει ο δρόμος για την εξέλιξη του «μελλοντικού» άρματος μάχης. Το Arjun Mark II είναι μία σημαντική εγχώρια προσπάθεια, η οποία θα εχει μεγαλύτερη ισχύ πυρός, κινητικότητα και επιβιωσιμότητα από την προηγούμενη έκδοση.[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=28olce4Uvf0]

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: