Δοκιμές στην έρημο του άρματος μάχης Challenger από το Στρατό του Ομάν. (Φωτ: placenorthwest.co.uk)

O Βασιλικός Στρατός του Ομάν (RAO) περιμένει την απόκτηση του προωθητικού γεμίσματος L18A1, τον Αύγουστο του 2013, ώστε να λάβει πιστοποίηση προς επιχειρησιακή χρήση με το διατρητικό βλήμα (APFSDS) L23A1 του ραβδωτού πυροβόλου 120 χιλιοστών L-30 που διαθέτει το άρμα μάχης Challenger II.

Απευθυνόμενος, κατά τη διάρκεια ενημέρωσης την 25 Ιουλίου, στα μέσα ενημέρωσης, ο διευθυντής επιχειρηματικής ανάπτυξής πυρομαχικών Κέλβιν Κράημς, της εταιρείας BAE Munition, δήλωσε πως το Βρετανικό υπουργείο Άμυνας και η Ομάδα Ασφαλείας Άμυνας (DOSG), προκειται να εγκρίνουν την προμήθεια του προωθητικού γεμίσματος και την πραγματοποίηση της βολής.

Σύμφωνα με τον αμυντικό ιστότοπο shephardmedia.com, ο Κραημς δήλωσε πως μόλις εξασφαλιστεί η επίσημη πιστοποίηση, αναμένεται η παραγγελία του προωθητικού γεμίσματος από τον RAO με την παράδοση τους να λαμβάνει χώρα στα μέσα του 2014, δεδομένου, πως θα χρειαστεί λιγότερο από ένα έτος για να πραγματοποιηθεί η παραγγελία.

Ο RAO χρειάζεται το νέο γέμισμα για ν’ αντικαταστήσει το προωθητικό γέμισμα L8A1 που χρησιμοποιείται στο βλήμα L23A1. Το L8A1 βρίσκεται στο τέλος του προσδόκιμου ορίου ζωής του, και χρειάζεται αντικατάσταση. Τα υπάρχοντα αποθέματα έχουν παλιώσει και το L8A1 έχει σταματήσει να παράγεται τα τελευταία 15 χρόνια.

Το 2010 η εταιρεία BAE Munition εκπόνησε μία μελέτη σχετικά με τα βαλλιστικά/κινητικά αποτελέσματα του συνδυασμού βλήματος L23A1 και προωθητικού γεμίσματος L18A1.

Το γέμισμα L18A1 επιλέχθηκε ως ο αντικαταστάτης γιατί ο Βρετανικός Στράτος χρησιμοποιεί το γέμισμα σε συνδυασμό με το εκπαιδευτικό βλήμα Charm 3,  τότε και ο RAO μπορούσε να χρησιμοποιήσει το L18A1 ταυτόχρονα με το L23A1 και το δικό του εκπαιδευτικό βλήμα, το C3TR.

O RAO έχει ζητήσει την πιστοποίηση τριών προγραμμάτων: το πρώτο είναι για τις σημαντικές ποσότητες πυρομαχικών μικρών όπλων -περίπου 50 εκατομμύρια φυσίγγια, το πυρομαχικό 105 χιλ. και το πυρομαχικό των 120 χιλ.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=oh1Lx_tf1zc]

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: