Μεταφορικό ελικόπτερο NH90 στο πεδίο βολής Λιτόχωρου με φόντο το όρος Όλυμπος. (Φωτ: ΓΕΣ)

Πλήρης θα είναι η παρουσία της Πολεμικής Αεροπορίας στην στρατιωτική παρέλαση της 28ης Οκτωβρίου στη Θεσσαλονίκη, σύμφωνα με το πνεύμα, τη φιλοσοφία και κυρίως τις διαταγές του Υπουργού Εθνικής Αμύνης Δημήτρη Αβραμόπουλου, όπως μας πληροφορει σήμερα το parapolitika.gr

«Παρθενική» εμφάνιση των νέων ελικοπτέρων ΝΗ-90 της Αεροπορίας Στρατού

Συνολικά από πλευράς της ΠΑ θα ιπταθούν στην παρέλαση τέσσερις τριάδες μαχητικών αεροσκαφών, τύπων F-16C, Mirage 2000, εκσυγχρονισμένων F-4E Phantom ΙΙ και A-7E Corsair II, συνολικά 12 αεροσκάφη, έναντι 16 των παρελθόντων – προ Μνημονίου – ετών (τέσσερις τετράδες), καθώς και το ένα μεμονωμένο αεροσκάφος επιδείξεως της Ομάδος «Ζευς» της ΠΑ , τύπου F-16C, ενώ θα παρελάσουν επίσης και η μονάδα των Κατευθυνομένων Βλημάτων Patriot PAC-1, που εδρεύει στην περιοχή της Θεσσαλονίκης.

Από πλευράς της Αεροπορίας Στρατού θα πραγματοποιήσουν την «παρθενική» τους εμφάνιση σε παρέλαση τα νέα μεταφορικά ελικόπτερα τύπου ΝΗ90, από τα οποία θα ιπταθεί μία διμοιρία, δηλ. δύο ελικόπτερα του 2ου Τάγματος Ελικοπτέρων Αεροπορίας Στρατού (2ου ΤΕΑΣ). Επίσης θα παρελάσουν δύο επιθετικά ελικόπτερα AH-64DHA Longbow Apache του 2ου Τάγματος Επιθετικών Ελικοπτέρων, καθώς και ένα μεταφορικό ελικόπτερο CH-47SD Chinook του 4ου ΤΕΑΣ.

Λ.Σ.Μ.

parapolitika.gr

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: