Ένα μη επανδρωμένο ιπτάμενο σύστημα Tracker κατά την απογείωση. (Φωτ: geo.fr)

Η Cassidian ανακοίνωσε την 25 Οκτωβρίου πως το υπουργείο Άμυνας της Αυστρίας παρήγγειλε έξι μίνι μη επανδρωμένα ιπτάμενα συστήματα (UAS) Tracker.

H προμήθεια είναι μέρος του προγράμματος εκσυχρονισμού των Αυστριακών Ενόπλων Δυνάμεων, μία επιπλέον αγορά περισσότερων μίνι UAS προγραμματίζεται μεταξύ 2016 και 2017.

Το Tracker μπορεί να χρησιμοποιηθεί σε αποστολές που περιλαμβάνουν επιχειρήσεις ανίχνευσης, αναγνώρισης, ταυτοποίησης, ταξινόμησης, παρακολούθησης, σκόπευσης εκτός εμβέλειας, ειδικών επιχειρήσεων και αντιτρομοκρατικών δράσεων, επιτήρησης συνόρων/κατοικημένων περιοχών, υποστήριξης οχηματοπομπών και αποστολών σε κατοικημένους τόπους.

Ακολουθώντας μία προγραμματισμένη και αναδιαμορφωμένη πορεία στο κυρίως σχέδιο της αποστολής, το Tracker μπορεί να πετάξει εντελώς αυτόματα, κάτι το οποίο δίνει την δυνατότητα στο χειριστή να πραγματοποιεί απρόσκοπτος τα καθήκοντα παρακολούθησης.

Αποτελούμενο από ένα αεροσκάφος και ένα επίγειο σταθμό, το μικρού βεληνεκούς μίνι UAS Tracker μπορεί να εκτοξευτεί μετά χέρια και να μεταφερθεί ως σακίδιο πλάτης. Ο επίγειος σταθμός, αποτελείται από δύο υπολογιστές και μονάδες ελέγχου με χειριστήρια, τα οποία είναι συνδεμένα σε ένα αναμεταδότη δεδομένων για τον έλεγχο του αεροσκάφους.

Με αυξημένες δυνατότητες επιτήρησης και αναγνώρισης, το Tracker διαθέτει μία εργονομικά κατασκευασμένη διασύνδεση με τον χειριστή, χαμηλού θορύβου ηλεκτροκινητήρες και έχει βελτιστοποιηθεί ειδικά για να παρέχει δυνατότητες συλλογής δεδομένων παρακολούθησης στον Στρατό, την Αστυνομία και τις πολιτικές αρχές.

Το σύστημα αποτελείται από μία κάμερα ημέρας-νύχτες υπερύθρων ακτινών υψηλής ευκρίνειας ενσωματωμένη σε ένα T120 τριών αξόνων σταθεροποιημένο με γυροσκόπιο.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: