Το μαχητικό T-50 PAK FA δίπλα σε ένα μαχητικό αεροσκάφος Su-27 UB. (Φωτ: kirkjamestkirk)

To πέμπτο πρωτότυπο του μελλοντικού μαχητικού αεροσκάφους της Ρωσίας T-50 πραγματοποίησε την πρώτη του πτήση από ένα εργοστάσιο της Ρωσικής Άπω Ανατολής.

Συμφωνά με ανακοίνωση της κατασκευάστριας εταιρείας Σουκχόι, κατά τη διάρκεια της πτήσης των 50 λεπτών από το εργοστάσιο Γκαγκάριν στο Κομσομόλσκ-να-Αμούρε, ελέγχθηκαν με επιτυχία η συνολική απόδοση του αεροσκάφους , συμπεριλαμβανομένης της σταθερότητας του εν πτήσει και της λειτουργίας των κινητήρων.

Το πρόγραμμα δοκιμών περιλαμβάνεις έξι πρωτότυπα μαχητικά αεροσκάφη, εκ των οποίων τα τέσσερα θα εκτελούν πτήσεις, ένα θα είναι στατικό και ένα θα δοκιμάσει τα συστήματα του σκάφους. Ένα ακόμη μαχητικό θα συμμετέχει στις δοκιμές αυτή τη χρονιά.

Στο πλαίσιο των δοκιμών έχουν πραγματοποιηθεί περισσότερες από 450 πτήσεις.

Το Τ-50, επίσης γνωστό και ως PAK-FA (Μελλοντικό Τακτικό Αεροσκάφος), πέταξε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2010 και παρουσιάστηκε στο κοινό στην Αεροπορική Έκθεση Μόσχας το 2011.

Το PAK-FA, το οποίο θα είναι ο πυρήνας του στόλου των μελλοντικών μαχητικών της Ρωσίας, είναι ένα μαχητικό αεροσκάφος, πολλαπλών ρόλου, πέμπτης γενιάς το οποίο διαθέτει στοιχεία “stealth” , δυνατότητα εκτέλεσης δύσκολων ελιγμών, ικανότητα πτήσης με υπερηχητική ταχύτητα χωρίς τη χρήση μετάκαυσης, και μία προηγμένη σουίτα ηλεκτρονικών, συμπεριλαμβανομένου ενός ραντάρ X-band Ενεργής Διάταξης Ηλεκτρονικής Σάρωσης (AESA).

Τέσσερα αεροσκάφη έχουν μεταφερθεί στο αεροδρόμιο της πόλης Ζουκόφσκι στα περίχωρα της Μόσχας όπου πρόκειται να ξεκινήσουν οι δοκιμές αποδοχής της Ρωσικής Πολεμικής Αεροπορίας, οι οποίες έχουν προγραμματιστεί να ξεκινήσουν το 2014.

Το αεροσκάφος αναμένεται να εισέλθει στην υπηρεσία της Ρωσικής ΠΑ το 2016.

Το Τ-50, επίσης γνωστό και ως PAK-FA (Μελλοντικό Τακτικό Αεροσκάφος), πέταξε για πρώτη φορά τον Ιανουάριο του 2010 και παρουσιάστηκε στο κοινό στην Αεροπορική Έκθεση Μόσχας το 2011.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: