Τουρκικό μη επανδρωμένο αερόχημα ANKA. (Φωτ: defencetalk.com)

To Υφυπουργείο Αμυντικής Βιομηχανίας της Τουρκίας (SSM) ανέθεσε, την 25η Οκτωβρίου στην εγχώρια εταιρεία TUSAS σύμβαση για την προμήθεια 10 μη επανδρωμένων αεροχημάτων μεσαίου ύψους (UAV MALE). Μαζί με τά αεροσκάφη που ονομάζονται ANKA, η TUSAS θα παραδώσει στη Τουρκική Πολεμική Αεροπορία και επίγειους σταθμούς ελέγχου.

Το ANKA έχει σχεδιαστεί για να πραγματοποιεί αποστολές παρακολούθησης στατικών ή κινούμενων στόχων, σε παντός καιρού συνθήκες κατά τη διάρκεια ημέρας ή νύχτας, αναγνωριστικές πτήσεις και αποστολές ραδιοαναμετάδοσης δεδομένων εναέριας κυκλοφορίας και πιθανών να μπορεί να πραγματοποιήσει αναμετάδοση ζεύξης δεδομένων δορυφορικών επικοινωνιών (SATCOM) και Σημάτων Πληροφοριών (SIGINT).

Έχει άνοιγμα φτερών 7,3 μέτρα, μήκος 8 μ., αυτονομία (παραμονή στον αέρα) 24 ώρες και μέγιστο επιχειρησιακό ύψος 30000 ποδών.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: