Πρωτότυπο του M109 PIM. (Φωτ: ampolczy – flickr)

H εταιρεία BAE Systems κέρδισε από το Στρατό των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής σύμβαση αξίας 688 εκατομμυρίων δολαρίων για να ξεκινήσει την παραγωγή χαμηλού ρυθμού (LRIP) του προγράμματος Paladin Integrated Management (PIM).

Το PIM είναι μια σημαντική αναβάθμισή του αυτοκινούμενου πυροβόλου M106A6 Paladin, η οποία αυξάνει τον αποθηκευτικό χώρο και το βάρος, ενώ παράλληλα παρέχει μελλοντικές δυνατότητες εγκατάστασης αναδυόμενων τεχνολογιών.

Ο σχεδιασμός PIM περιλαμβάνει νέο σασί, κινητήρα, κιβώτιο μετάδοσης, ανάρτηση, σύστημα διεύθυνσης και αυξημένη θωράκιση, καθώς το πυροβόλο του παραμένει το ίδιο με την εκδοσή του Paladin. Αυτές οι προσθήκες έχουν ως προέλευση τα στοιχεία κινητικότητας του τεθωρακισμένου οχήματος μάχης (ΤΟΜΑ) Bradley, μειώνοντας, έτσι, το κόστος λειτουργίας και συντήρησης, και επιτρέπουν στο PIΜ να εισέλθει ομαλά στη σύνθεση των τεθωρακισμένων μάχιμων ομάδων ταξιαρχιών (BCT).

Το PIM χρησιμοποιεί ένα ενσωματωμένο σύστημα παραγωγής ισχύος, το οποίο εκμεταλλεύεται τεχνολογίες που αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος Non-Line-of-Sight Cannon (NLOS-C). Η τελευταίας τεχνολογίας «ψηφιακή ραχοκοκκαλιά»,  η δυνατότητα παραγωγής ηλεκτρικής ενέργειας, ενσωματώνει άξονες ανύψωσης και περιστροφής του πυροβόλου και ένα ψηφιακό σύστημα ελέγχου πυρός. Η συγκεκριμένη τεχνολογία παρέχει σημαντικές δυνατότητες ανάπτυξης μελλοντικών ωφέλιμων φορτίων, όπως επίσης και τις απαιτήσεις του υπάρχων δικτύου μάχης.

Ο στρατός των ΗΠΑ σχεδιάζει να αποκτήσει 665 πακέτα εκσυχρονισμού συν τα ανταλλακτικά, συλλογές και τεχνική βιβλιογραφία.

2 Σχόλια

 1. ΓΙΑΝΝΗΣ

  Υπερβολικα φορτωμενος πυργος,απορροια της παλιας σχεδιασης του βασικου μοντελου.

  Απάντηση
  • Δούκας Γ.

   H αναβάθμιση PIM θα διαθέτει πλήρωμα των τριών και βάρος περίπου 27 τόνων. Ο Στρατός των ΗΠΑ μελετά την απόκτηση περίπου 500 πυροβόλων M-109 PIM.

   Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: