Τον Μαίο του 2013, ο τούρκος πρωθυπουργός Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν και ο ιάπωνας ομόλογός του Σίνζο Άμπε υπέγραψαν στην Άγκυρα διμερή συμφωνία για την κατασκευή του δεύτερου πυρηνικού εργοστασίου της Τουρκίας, στην παράκτια πόλη Σινώπη στη Μαύρη Θάλασσα. (Φωτ: enet.gr)

Τεχνική συνεργασία στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας αναμένεται να ξεκινήσουν πρώτη φορά Ιαπωνία και Τουρκία.

Σύμφωνα με δημοσίευση της εφημερίδας «Ελευθεροτυπία» την 13 Νοεμβρίου στην οποία επικαλείται δημοσίευμα της ιαπωνικής οικονομικής εφημερίδας «Nikkei», ο ιαπωνικός όμιλος Mitsubidhi Heavy Industries μελετά τη σύσταση κοινοπραξίας με τουρκική εταιρεία για την ανάπτυξη και παραγωγή στην Τουρκία ενός κινητήρα αρμάτων. Η ιδέα αυτή φέρεται να γεννήθηκε στη διάρκεια συνομιλιών των πρωθυπουργών των δύο χωρών Σινζο Αμπέ και Ταγίπ Ερντογάν τον περασμένο Μάιο.
Μέχρι πρότινος τέτοιου είδους συνεργασίες ήταν πολύ δύσκολες λόγω της περιοριστικής ιαπωνικής νομοθεσίας, η οποία όμως επιτρέπει πλέον τη συνεργασία σε τεχνολογίες προοριζόμενες για «την ενίσχυση της εθνικής ασφάλειας ή τη διατήρηση της παγκόσμιας ειρήνης». Παρόμοιες συνεργασίες αναμένονται στο εξής με βρετανικούς και γαλλικούς ομίλους.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: