Επιθετικά ελικόπτερα Απατσι του ΕΣ. (ΓΕΣ)

Επιθετικά ελικόπτερα Απατσι του ΕΣ. (ΓΕΣ)

Συνελήφθη με ένταλμα του ανακριτή Διαφθοράς Γαβριήλ Μάλλη ο πρώην αναπληρωτής Διευθυντής Εξοπλισμών Αντώνης Κάντας. Σε λογαριασμό στη Σιγκαπούρη εντοπίστηκαν 13,7 εκατ. δολ. που ενδέχεται να σχετίζονται με παράνομη δραστηριότητα του.

Το ένταλμα του ανακριτή που χειρίζεται την δικογραφία για παράνομες πληρωμές από εξοπλιστικά προγράμματα του υπουργείου Άμυνας, αφορά τον λογαριασμό στην Σιγκαπούρη που εντοπίστηκε από την Αρχή για τη καταπολέμηση νομιμοποίησης από παράνομη δραστηριότητα με 13,7 εκατομμύρια δολάρια. Στον λογαριασμό εμβάστηκαν χρήματα από off shore εταιρείες των οποίων ιδιοκτήτης- δικαιούχος εμφανίζεται ο κ. Κάντας.

Σύμφωνα με πληροφορίες, τα χρήματα αυτά εισήλθαν στο συγκεκριμένο λογαριασμό μέσω εξωχώριων εταιρειών με εμφανιζόμενο ιδιοκτήτη τον Αντώνη Καντά που διατέλεσε αναπληρωτής γενικός διευθυντής Εξοπλισμών του υπουργείου Άμυνας την περίοδο 1996-2002.

Το νέο στοιχείο από την έρευνα της Αρχής κρίνεται εξαιρετικής σημασίας για την πορεία τα έρευνας του ανακριτή Διαφθοράς Σπ. Γεωργουλέα σχετικά με τα εξοπλιστικά προγράμματα του ΥΠΕΘΑ. Σύμφωνα με δικαστικές πηγές, τα χρήματα που εντοπίστηκαν στη Σιγκαπούρη, φαίνεται να εμβάστηκαν στον επίμαχο λογαριασμό μέσω δυο off shore εταιρειών στις οποίες ως «Μπενεφίσιαλ Όουνερ» αναφέρεται ο Αντώνης Καντάς.

Ο Αντώνης Καντάς συνελήφθη πριν από λίγο καιρό με ένταλμα του κ. Γεωργουλέα για δωροδοκία, νομιμοποίηση παράνομων εσόδων και άμεση συνέργια σε απιστία του πρώην υπουργού Άκη Τσοχατζόπουλου που αφορούν ποσό 500.000 ευρώ το οποίο βρέθηκε σε λογαριασμό του, σχετιζόμενο –σύμφωνα με τη δικογραφία– με την υπόθεση του εξοπλιστικού προγράμματος «Ερμής 2» για επέκταση τηλεπικοινωνιακού προγράμματος του στρατού που είχε ανατεθεί στη Siemens. Μετά την απολογία του ο κατηγορούμενος είχε αφεθεί ελεύθερος με χρηματική εγγύηση 500.000 ευρώ και περιοριστικούς όρους.

Μετά την νέα εξέλιξη θεωρείται βέβαιο ότι ο κ. Καντάς θα κληθεί εκ νέου από τον ανακριτή της υπόθεσης προκειμένου να λογοδοτήσει για την εμπλοκή του στην υπόθεση του «λογαριασμού της Σιγκαπούρης».

kathimerini.gr

One Response

  1. ΧΑΛΙΚΙ 3Α

    ΕΠΑΘΑ ΣΟΚ!
    ΕΙΛΙΚΡΙΝΑ ΥΠΑΡΧΕΙ ΚΑΝΕΙΣ ΠΟΥ ΠΙΣΤΕΥΕΙ ΠΩΣ ΣΥΜΒΑΙΝΟΥΝ ΑΥΤΑ ΤΑ ΠΡΑΓΜΑΤΑ ΣΤΗΝ ΕΛΛΑΔΑ?

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: