Ένας από τους υποψήφιους στο διαγωνισμό του CCV ήταν και το γερμανικό ΤΟΜΑ Puma. (Wikimedia)

H Κυβέρνηση του Καναδά αποφάσισε να μην προχωρήσει στο πρόγραμμα απόκτηση του θωρακισμένου οχήματος μάχης CCV, το οποίο προέβλεπε την απόκτηση 108 τεθωρακισμένων οχημάτων μάχης (ΤΟΜΑ) για το Στρατό του Καναδά.

Διεθνείς εταιρείες όπως οι BAE Systems, Nexter Systems και General Dynamics Land Systems διαμαρτυρήθηκαν πως είχαν επενδύσει, τα τελευταία χρόνια, στο πρόγραμμα CCV χρήμα, χρόνο, ενέργεια και ύλες με σκοπό την κατάθεση λύσεων. Κάποιες από αυτές κάνουν λόγο για την επένδυση, στο καναδικό διαγωνισμό, 50 έως 70 εκατομμυρίων δολαρίων.

To πρόγραμμα του Οχήματος Μάχης (Close Combat Vehicle-CCV) ανακοινώθηκε με τυμπανοκρουσίες το 2009. Η τότε κυβέρνηση είχε πει πως ο Καναδάς πρέπει να αποκτήσει 108 θωρακισμένο οχήματα. Αρχικά ο Στρατός του Καναδά διαφώνησε πως τα οχήματα, τα οποία θα συνεργάζονται στις μάχες με άρματα μάχης Leopard, αποτελούν μία άμεση προτεραιότητα για τις μελλοντικές επιχειρήσεις.

To CCV προκειται να έχει θωράκιση, ευκινησία και ισχύ πυρός.

Ανώτεροι αξιωματικοί των Ενόπλων Δυνάμεων του Καναδά λένε πως το εκσυγχρονισμένο LAV-III παρέχει όλα όσα ζητούνται από το CCV.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: