Αντιδράσεις για τις νέες οδηγίες. (bundeswehr)

Νέες κατευθυντήριες γραμμές για τους στρατιώτες αναφορικά με την εμφάνισή τους εξέδωσε ο γερμανικός στρατός. Τα τατουάζ με γυμνές γυναίκες, τα σκουλαρίκια αλλά και οι γενειάδες απαγορεύονται πλέον.

Απαγορεύονται τα τατουάζ και οι γενειάδες στους Γερμανούς στρατιώτες

Οι λεπτομερείς κατευθυντήριες γραμμές, που δημοσιεύτηκαν από το Υπουργείο Άμυνας και ήρθαν στο φως της δημοσιότητας από το έγκυρο στρατιωτικό μπλογκ, Augen Geradeaus, έχουν προκαλέσει διαμάχες σχετικά με τον βαθμό που μπορεί ο στρατός να ελέγχει τις ζωές των στρατιωτών.

Από την 1η Φεβρουαρίου, η Bundeswehr θα ελέγχει πλέον την εμφάνιση των στρατευμάτων της, σύμφωνα με την ιστοσελίδα του Spiegel.

Οι στρατιώτες, ως «εκπρόσωποι της χώρας τους» δεν επιτρέπεται να έχουν πορνογραφικά, μη ορθά πολιτικά ή «ρατσιστικά» τατουάζ. Τα μαλλιά θα πρέπει να είναι κοντά, με το μούσι να επιτρέπεται μόνο κατά την περίοδο των διακοπών.

Οι οδηγίες που αφορούν στο πώς θα κρατούν τα νύχια τους καθαρά, πώς το μέικ απ θα είναι διακριτικό και τα κοσμήματα ελάχιστα, δεν προκάλεσαν αντιδράσεις.

Αυτό που προκάλεσε σχόλια ήταν το τμήμα που αναφερόταν στα τατουάζ.

Αυτά εξακολουθούν να επιτρέπονται, αλλά ο στρατός θα ακολουθήσει πλέον αυστηρότερη γραμμή σχετικά με το τι είναι και τι δεν είναι αποδεκτό. Οι στρατιώτες θα πρέπει να καλύπτουν πορνογραφικά και ρατσιστικά τατουάζ ή μοτίβα, ακόμη κι αν αυτά είναι στο λαιμό, τα χέρια ή το πρόσωπο.

Τα σκουλαρίκια στα αυτιά και τη μύτη δεν επιτρέπονται, ούτε όμως και τα διακοσμητικά εμφυτεύματα, σύμφωνα με τις οδηγίες.

Η ανάρτηση των οδηγιών στο μπλογκ Augen geradeaus, συγκέντρωσε πάνω από 200 σχόλια μέσα σε μια μέρα, οι περισσότεροι εκ των οποίων ήταν στρατιώτες της Bundeswehr που εξεπλάγησαν από την πολύ εμπεριστατωμένη φύση των νέων οδηγιών τους.

ethnos.gr

5 Σχόλια

  • Δούκας Γαϊτατζής

   Είχα διαβάσει πως ο Γερμανικός Στρατός επαναφέρει κάποιες στάσεις άοπλου στρατιώτη από την εποχή του Χίτλερ, οι όποιες θεωρούταν ως «ταμπού».
   Μία από αυτές είναι η στάση της προσοχής, ενω στη παλιά ο στρατιώτης είχε τις γροθιές του κλειστές και παράλληλες με το παντελόνι του, τώρα, στη στάση προσοχής, θα τίς έχει ανοιχτές, ήταν η στάση που λάμβαναν οι στρατιώτες την εποχή του Χίτλερ.
   Μπορέι για εμας να ακούγεται ως κάτι απλό, όμως ο γερμανικός στρατός το συζητούσε αρκετό καιρό.

   Απάντηση
   • Stefanos Skarmintzos

    Είχε γίνει θεμα το 1962 όταν έγινε υποχρεωτική η θητεία στη Δυτική Γερμανία. Επί υπουργείας Στράουςς εγινε νυχτερινή ορκωμοσία υπό δαυλούς. Ορμησαν τα διεθνή ΜΜΕ και η Διασυμαχική Επιτροπη και βαλαν γένια τατου καιτον τύπο προσοχής που ανφερετε. O Στρατός ειναι Στρατός και ο ΒΠΠ τελέιωσε. Εξ αλλλου να είσασαν Γερμανος ΥΠ.ΑΜ. δε θα βοηθουσε την εικόνα της χώρας ενας καταστικτος γενειοφόρος εδικα αν γινοταν καποι ααμφιλεγομενο συμβαν σε τμημα που υπηρετουσε στο εξωτερικό. Μόνο οι Βρετανοί και η Γαλική Λεγεών δεχονται τη δερματοστιξία εξ ανάγκης και οχι… πάντα.

 1. EVRIPIDES

  Είναι ανεπίτρεπτο για σοβαρό και οργανωμένο στρατό, οι στρατιωτικοί του να φέρουν σκουλαρίκια, γένια και φυσικά δερματοστιξία. Θα καταλάβω την ύπαρξη γενειάδας, μόνο σε μαχητές ειδικών επιχειρήσεων που έχουν «ξεχαστεί» στα νώτα του εχθρού και έχουν απορροφηθεί από το φυσικό περιβάλλον. Όπως κάποιοι μαχητές των ΗΠΑ, που κυνηγούσαν την ιεραρχία της AL QAEDA στο Αφγανιστάν.

  Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: