Τουρκικό F-16 (todayszaman.com

Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ έξι τουρκικά αεροσκάφη F-16, πέταξαν σήμερα (22.1.2014) πάνω από τους Ανθρωποφάγους του συμπλέγματος των Φούρνων σε ύψος 5000 ποδιών, στις 14:58 μμ. Τα τουρκικά αεροσκάφη εισήλθαν στο FIR Αθηνών μεταξύ Λήμνου και Λέσβου στις 14:31 μ.μ, χωρίς να καταθέσουν σχέδιο πτήσεως και καταγράφηκε μία παράβαση των κανόνων εναερίας κυκλοφορίας του FIR Αθηνών που εξελίχθηκε σε 9 παραβιάσεις του εθνικού εναερίου χώρου στην περιοχή του βορείου και κεντρικού Αιγαίου.

Ο τουρκικός σχηματισμός εξήλθε του FIR Αθηνών στις 15:02 μμ βορείως του Αγαθονησίου.

Το σύνολο των τουρκικών αεροσκαφών αναχαιτίσθηκαν και αναγνωρίσθηκαν, σύμφωνα με τους διεθνούς κανόνες και κατά πάγια πρακτική, προστίθεται στην ανακοίνωση του ΓΕΕΘΑ.

Είναι η πρώτη φορά φέτος που τουρκικά αεροσκάφη πετούν πάνω από τους Ανθρωποφάγους. Πέρυσι καθ’ όλη τη διάρκεια του έτους, είχαν πετάξει πέντε φορές πάνω από τις συγκεκριμένες νησίδες.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: