Η διαδικάσια εξουδετέρωση της βόμβας απαιτεί την τοποθέτηση γαιόσακων περιμετρικά του βλήματος με σκοπό την ελαχιστοποίηση διασκόρπισης θραυσμάτων. (Πολεμική Αεροπορία)

Το Σάββατο 25 Ιανουαρίου 2014, η Ομάδα Εξουδετέρωσης Πυρομαχικών της 112 Πτέρυγας Μάχης/Αεροπορική Βάση Ελευσίνας, πραγματοποίησε επιχείρηση εξουδετέρωσης – καταστροφής βόμβας, τύπου ΑΝ-Μ64, 500 λιβρών, αμερικανικής κατασκευής, του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου.

Η Αμερικάνικής σχεδίασης βόμβα «AN-M64 500 lb Γενικής Χρήσης» ήταν ιδιαίτερα κατάλληλη για την καταστροφή οχυρωματικών θέσεων, κατασκευών όλων των τύπων, προσγειωμένων αεροσκάφων, οχημάτων, και μικρών πλοίων. (Πολεμική Αεροπορία)

Η βόμβα εντοπίστηκε την Τρίτη 14 Ιανουαρίου 2014, κατά τη διάρκεια ερευνών που πραγματοποιήθηκαν από το Τάγμα Εκκαθαρίσεων Ναρκοπεδίων Ξηράς, λόγω έργων ανακατασκευής του διαδρόμου.

Το συνολικό μήκος της βόμβας, συμπεριλαμβανομένης της ουράς είναι 145 εκατοστά και η διάμετρος περίπου 35 εκ. (Πολεμική Αεροπορία)

Η βόμβα ήταν βαμμένη με ελαιώδες χρώμα (olive drab) και είχε μια κίτρινη λωρίδα 3 εκατοστών γύρω από την μύτη και μία κίτρινη λωρίδα 3,5 εκ. στο πίσω μέρος της. (Πολεμική Αεροπορία)

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: