το Πλοίο Γενικής Χρήσης ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ (Α-374) προσεγγίζει την Φρεγάτας ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ (S) (F-462) για να πραγματοποιήσει ανεφοδιασμό. (ΓΕΝ)

Στη φωτογραφία το Πλοίο Γενικής Χρήσης ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ (Α-374) προσεγγίζει την Φρεγάτας ΚΟΥΝΤΟΥΡΙΩΤΗΣ (S) (F-462) για να πραγματοποιήσει πετρέλευση κατά τη διάρκεια της πρόσφατης τεχνικής άσκησης ΑΣΤΡΑΠΗ 1/14.. (ΓΕΝ)

Το υπουργείο Εθνικής Άμυνας γνωστοποίησε πως με εντολή του Υπουργού Εθνικής Άμυνας Δημήτρη Αβραμόπουλου και έπειτα από αίτημα του Δημάρχου Κεφαλονιάς Αλέξανδρου Παρίση, απέπλευσε σήμερα (1.2.2014) το πρωί από το Ναύσταθμο Σαλαμίνας με προορισμό την Κεφαλονιά, το Πλοίο Γενικής Υποστήριξης (ΠΓΥ) «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ». Μεταφέρει είδη πρώτης ανάγκης για την ανακούφιση των σεισμοπαθών, καθώς και φαρμακευτικό και υγειονομικό υλικό.

Εντός της ημέρας θα αποπλεύσει για την Κεφαλονιά και το Αρματαγωγό (Α/Γ) «ΧΙΟΣ», το οποίο διαθέτει δυνατότητα για παροχή καταλύματος σε 250 περίπου άτομα, ενώ θα μεταφέρει επίσης είδη πρώτης ανάγκης.

Στο ΠΓΥ «ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ» επιβαίνει και ομάδα ιατρών του Πολεμικού Ναυτικού, υποστηριζόμενη από το σύστημα τηλε-ιατρικής «ΦΙΛΙΠΠΟΣ» που υλοποιείται μέσω των δορυφορικών επικοινωνιών του πλοίου.

το ΠΓΥ ΠΡΟΜΗΘΕΥΣ έχει δυνατότητα συνδρομής των υπηρεσιών πολιτικής προστασίας σε περιπτώσεις ανθρωπιστικών καταστροφών και καταστάσεων εκτάκτου ανάγκης (πλημμύρες, σεισμοί, κλπ).

Για το σκοπό αυτό διαθέτει επιπλέον ενδιαιτήσεις για παροχή καταλύματος στον πληθυσμό των πληγέντων περιοχών, δύναται να παρέχει ηλεκτρική ενέργεια σε καταυλισμούς προσφύγων και τέλος να τους εφοδιάσει με τρόφιμα, ρουχισμό και άλλη ανθρωπιστική βοήθεια (που μπορεί να μεταφέρει σε 1 containers των 20 κπ).

Ιδιαίτερης σημασίας είναι η πλήρης θεραπευτική μονάδα του πλοίου, που είναι εξοπλισμένη με χειρουργείο μονάδα εντατικής θεραπείας, θάλαμο ασθενών ακτινολογικό και μικροβιολογικό εργαστήριο και οδοντιατρείο

Για την αποστολή των δύο πλοίων στην Κεφαλονιά, έχει ενημερωθεί από τις πρώτες πρωινές ώρες και ο Πρωθυπουργός Αντώνης Σαμαρά

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: