Φωτογραφία απο την τελετή Ορκωμοσίας Ιης Τάξης Στρατιωτικής Σχολής Ευελπίδων. Παρασκευή 20 Δεκεμβρίου 2013. (Γενικό Επιτελείο Στρατού)

Σαράντα νεαροί Λίβυοι πρόκειται να φοιτήσουν στη Στρατιωτική Σχολή Ευελπίδων από το νέο Ακαδημαϊκό Έτος 2014-2015, στο πλαίσιο υλοποιήσεως σχετικών αποφάσεων που έχουν ληφθεί σε διακρατικό επίπεδο και ασφαλώς αποτελούν την επιβεβαίωση της παρεχόμενης υψηλοτάτου επιπέδου εκπαιδεύσεως που παρέχουν όχι μόνο η συγκεκριμένη Σχολή, αλλά το σύνολο των παραγωγικών σχολών αξιωματικών και υπαξιωματικών των Ενόπλων Δυνάμεων και είναι ήδη πασίγνωστο στο εξωτερικό.

Σύμφωνα με πληροφορίες του parapolitika.gr, στο ίδιο πλαίσιο, πρόκειται να φοιτήσουν και άλλοι 60 νεαροί Λίβυοι στη Σχολή Ναυτικών Δοκίμων, στη Σχολή Ικάρων και στη Στρατιωτική Σχολή Αξιωματικών Σωμάτων, τα έξοδα σπουδών των οποίων πρόκειται να πληρώσει εξ ολοκλήρου η Λιβυκή κυβέρνηση. Παραλλήλως, σύμφωνα πάντα με τις ίδιες πληροφορίες, οι Λίβυοι σπουδαστές που θα έλθουν συνολικώς στην Ελλάδα θα λαμβάνουν «μισθό» από την κυβέρνησή τους για τα διάφορα έξοδά τους, της τάξεως των 1600 ευρώ μηνιαίως έκαστο! Σχεδόν τα ίδια δηλαδή με τα όσα θα λαμβάνει ένας ταγματάρχης του Ελληνικού Στρατού!

Από αυτούς οι 40 στην Σχολή Ευελπίδων – Όλα τα έξοδα πληρωμένα από την πατρίδα τους

Σημειώνεται ότι για τους Λίβυους σπουδαστές, όπως και για όλους τους άλλους ξένους συναδέλφους τους, η διάρκεια της παραμονής τους στη Σχολή είναι πενταετούς διάρκειας, καθώς υπάρχει ένας – ο πρώτος – χρόνος για την εκμάθηση της Ελληνικής γλώσσης που γίνεται εντός της κάθε σχολής και εν συνεχεία ακολουθεί η τετραετής φοίτησή τους στη σχολή της επιλογής τους (ή περισσοτέρων ετών αν είναι στη ΣΣΑΣ).

 

Λ.Σ.Μ.

parapolitika.gr

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: