Ο κινητήρας EJ200 του Eurofighter. (MTU)

Η νέα υπουργός Άμυνας στην Γερμανία Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν καθαίρεσε δύο στελέχη της Γενικής Γραμματείας Εξοπλισμών μετά την παρουσίαση των 15 σημαντικότερων εξοπλιστικών από τα οποία η υπουργός δεν έμεινε ικανοποιημένη.

Η Ούρσουλα φον ντερ Λάιεν, υπουργός Άμυνας στην Γερμανία και πιθανή διάδοχος της καγκελαρίου Μέρκελ, καθαίρεσε δύο στελέχη από την Γενική Γραμματεία Εξοπλιστικών επειδή κατά την παρουσίαση των 15 σημαντικότερων εξοπλιστικών η υπουργός δεν έμεινε ικανοποιημένη.

Η υπουργός αντικατέστησε τον γενικό γραμματέα Εξοπλισμών Στεφάν Μπίμελμανς καθώς και τον επικεφαλής του τμήματος Εξοπλισμών και Πληροφορικής Ντέτλεφ Ζελχάουζεν. Σύμφωνα με το περιοδικό Spiegel ο Μπίμελμανς είχε προξενήσει την οργή της Φον ντερ Λάιεν όταν χορήγησε αντισταθμιστικά οφέλη ύψους 55 εκατ. ευρώ στην επιχείρηση MTU, σε σχέση με τις παραγγελίες Eurofighter, χωρίς να ενημερώσει ούτε το Κοινοβούλιο ούτε την ίδια.

Το δημοσίευμα θεωρεί ότι η γερμανίδα υπουργός Άμυνας μάλλον προχώρησε σε επίδειξη δυνάμεων και γράφει σχετικά:»Στην πραγματικότητα πρόκειται για μία μικρή επανάσταση από τα πάνω, με την οποία η Φον ντερ Λάιεν θέλει να κατακτήσει τον δέοντα σεβασμό. Στο μέλλον οι προμήθειες εξοπλισμού θα γίνονται με διαφορετικό, καλύτερο τρόπο».

Η υπουργός Άμυνας τόνισε ότι σε μία σειρά εξοπλιστικών τα οφέλη παρουσιάστηκαν μεγεθυμένα ενώ πιθανά προβλήματα που αυτά θα παρουσίαζαν δεν αναφέρθηκαν εσκεμμένα. Μία τέτοια περίπτωση ήταν πέρυσι το μη επανδρωμένο αεροσκάφος Eurohawk για το οποίο ξοδεύτηκαν μερικές εκατοντάδες εκατομμύρια ευρώ αλλά η ανάπτυξή του εγκαταλείφθηκε τελικά τον περασμένο Μάιο. Από αυτή την υπόθεση κινδύνευσε να χάσει την θέση του ο προκάτοχος της φον ντε Λάιεν, Τόμας ντε Μεζιέρ.

 

protothema.gr

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: