Το Carl-Gustaf στις ΗΠΑ είναι γνωστό ως M3 MAAWS. (Wikipedia)

Το φορητό, πολλαπλών αποστόλων, αντιαρματικό οπλικό σύστημα Carl-Gustaf εχει επιλεγεί από το υπουργείο Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ) ως ένα πρόγραμμα προς απόκτηση (POR) του στρατού των ΗΠΑ. Το οπλικό σύστημα προκειται να ενταχθεί στο βασικό οπλοστάσιο του ελαφρού πεζικού των ΗΠΑ.

Το σύστημα, γνωστό στις ΗΠΑ ως M3 MAAWS, υπήρξε ένα σημαντικό οπλικό σύστημα στις τάξεις των Ειδικών Δυνάμεων των ΗΠΑ για περισσότερα από είκοσι χρόνια.

Πρόσφατα η Saab παρουσίασε το νέο πυρομαχικό Υψηλής Εκρηκτικότητας Αντι-Αρματικό HEAT 655 CS (Confined Space). Πρόκειται για το πρώτο μιας νέας γενιάς βλημάτων για το Carl-Gustaf τα οποία έχουν σχεδιαστεί για την μείωση του κώνου αερίων.

3 Σχόλια

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: