Ερευνητές έχουν κατασκευάσει τον δυνατότερο τεχνητό μυ με την περιστροφή πετονιάς. (sciencemag.org)

Πετονιά και κλωστή ραψίματος ήσαν αρκετές σε μια διεθνή επιστημονική ομάδα για να δημιουργήσει τους πιο δυνατούς μέχρι σήμερα -και φθηνούς- τεχνητούς μύες, οι οποίοι μπορούν να σηκώσουν έως εκατό φορές μεγαλύτερο βάρος από έναν παρόμοιο σε μήκος και βάρος ανθρώπινο μυ. Κάθε επιμέρους τεχνητός μυς από πολυμερές πλαστικό, ο οποίος έχει διάμετρο περίπου δέκα φορές μεγαλύτερη από την ανθρώπινη τρίχα, μπορεί να σηκώσει 7,2 κιλά, ενώ 100 μύες μαζί σηκώνουν 725 κιλά.

Οι ερευνητές από τις ΗΠΑ, την Αυστραλία, τον Καναδά, τη Ν. Κορέα, την Κίνα και την Τουρκία, με επικεφαλής τον Ρέι Μπάουμαν, καθηγητή χημείας και διευθυντή του Ινστιτούτου Νανοτεχνολογίας του πανεπιστημίου του Τέξας (Ντάλας), που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό «Science», τύλιξαν με τέτοιο τρόπο την πετονιά από πολυαιθυλένιο και τη νάϊλον κλωστή, που πέτυχαν να μετατρέψουν αυτά τα κοινά υλικά σε μύες.

 

express.gr

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: