Η φρεγάτα «Ναύαρχος Γριγκόροβιτς», το πρώτο πλοίο του γνωστού ως «Project 11356», αναμένεται να ενταχθεί στον ρωσικό στόλο της Μαύρης Θάλασσας το 2014. (defence-point.gr)

Την 15η Μαρτίου, το ναυπηγείο της Βαλτικής Γιανταρ πρόκειται να πραγματοποιήσει την τελετή καθέλκυσης του πρώτου περιπολικού πλοίου-Φρεγάτας της κλάσης “Ναύαρχος Γκριγκόροβιτς” που κατασκευάζεται για το Ρωσικό Πολεμικό Ναυτικό.

Στη τελετή θα παραβρίσκονται αξιωματούχοι του ναυπηγείου, αντιπρόσωποί των υπουργείων Άμυνας και Βιομηχανίας και Εμπορίου της Ρωσικής Ομοσπονδίας, Αξιωματικοί του Ρωσικού ΠΝ, αξιωματούχοι της περιοχής και άλλοι επίσημοι.

Η τρόπιδα του “Ναύαρχος Γκριγκόροβιτς” τοποθετήθηκε την 18η Δεκεμβρίου 2010.

Στο πλαίσιο δύο συμβάσεων που υπογράφηκαν με το υπουργείο Άμυνας της Ρωσικής Ομοσπονδίας, το ναυπηγείο Γιάνταρ πρόκειται να κατασκευάσει έξι περιπολικά πλοία (φρεγάτες) Σχεδίου (project) 11356 τα οποία εξέλιξε το Σχεδιαστικό Γραφείο Σεβερνογίε OJSC.

Ως στιγμής πέντε πλοία βρίσκονται στο στάδιο της κατασκευής με ημερομηνία ολοκλήρωσης των εργασιών το 2017.

Οι φρεγάτες Project 11356 προορίζονται για αποστολές κατά εχθρικών πλοίων και υποβρυχίων στους ωκεανούς και τις θαλάσσιες περιοχές και την απόκρουση αεροπορικών επιθέσεων μεμονωμένα ή ως μέρος ομάδας πλοίων.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: