Δυνάμεις του Συριακού Στρατού. (alalam.ir)

Συριακές δυνάμεις υποστηριζόμενες από μαχητές της Χεζμπολάχ ανέλαβαν πλήρως σήμερα τον έλεγχο της πόλης Γιάμπρουντ αφού εκδίωξαν τους αντάρτες, βοηθώντας τον πρόεδρο Μπασάρ αλ ‘Ασαντ να κατοχυρώσει τον οδικό άξονα που συνδέει την πρωτεύουσα Δαμασκό με το Χαλέπι στα παράλια της Μεσογείου.

Η πτώση της Γιάμπρουντ, του τελευταίου προπυργίου των ανταρτών κοντά στα σύνορα με τον Λίβανο, θα μπορούσε να πλήξει μια ζωτικής σημασίας γραμμή ανεφοδιασμού των ανταρτών από τον Λίβανο και να ενισχύσει τον κυβερνητικό έλεγχο σε μία περιοχή που εκτείνεται από τη Δαμασκό έως την κεντρική πόλη Χομς.

Ο στρατός «αποκατέστησε την ασφάλεια και τη σταθερότητα στη Γιάμπρουντ… αφού εξόντωσε έναν μεγάλο αριθμό τρομοκρατών μισθοφόρων», ανέφερε ο συριακός στρατός σε μια ανακοίνωση με την οποία πανηγυρίζει τη στρατηγική νίκη του.

Στρατιωτική πηγή δήλωσε στο πρακτορείο Ρόιτερς πως περίπου 1.000 μαχητές του συνδεόμενου με την Αλ Κάιντα Μετώπου Νούσρα προσπάθησαν το Σάββατο (χθες) να πολεμήσουν τις κυβερνητικές δυνάμεις που είχαν εισέλθει στις ανατολικές συνοικίες της Γιάμπρουντ και είχαν καταλάβει πολλούς λόφους.

«Έδωσαν μια σκληρή μάχη και μετά από χθες βράδυ μέχρι τις πρώτες πρωινές ώρες σήμερα αποχώρησαν όλοι», είπε.

Η πηγή δήλωσε πως οι μαχητές αποσύρθηκαν στα γειτονικά χωριά Χος ‘Αραμπ, Φλέιτα και Ράνκος καθώς και στην Αρσάλ, μια πόλη 20 χλμ. προς τα βορειοδυτικά στα σύνορα με τον Λίβανο.

Το τηλεοπτικό κανάλι Αλ Μανάρ της Χεζμπολάχ μετέδωσε πλάνα από τη μεγαλύτερη πλατεία της Γιάμπρουντ όπου ο κόσμος περπατά και μιλάει, προφανώς με ασφάλεια. Οι στρατιώτες αντικατέστησαν τη σημαία με τα τρία αστέρια της συριακής επανάστασης με την κυβερνητική των δύο αστεριών.

Πλάνα που είχαν μεταδοθεί νωρίτερα έδειχναν άδειους δρόμους, κατεστραμμένα καταστήματα και εγκαταλειμμένα σπίτια σε έναν κύριο δρόμο. Από το βάθος μπορούσαν να ακουστούν πυρά.

Η οργάνωση Συριακό Παρατηρητήριο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων, που τάσσεται εναντίον του ‘Ασαντ, ανακοίνωσε πως μαχητές της Χεζμπολάχ έχουν αναλάβει τώρα τον έλεγχο μεγάλων τμημάτων της Γιάμπρουντ.

Ο στρατός εξουδετέρωσε μεγάλο αριθμό εκρηκτικών μηχανισμών που είχαν τοποθετήσει οι αντάρτες, μετέδωσε η συριακή κρατική τηλεόραση.

express.gr

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: