Υπογράφηκε στο ΓΕΕΘΑ το Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) έτους 2014 μεταξύ της Ελλάδος και της Βουλγαρίας. Το ΠΣΣ υπέγραψαν ο Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ και ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής Πολιτικής του Υπουργείου Άμυνας της Βουλγαρίας. (ΓΕΕΘΑ)

Την Τρίτη 18 Μαρτίου 2014, εκτός από το Πρόγραμμα Στρατιωτικής Συνεργασίας (ΠΣΣ) έτους 2014, το οποίο υπέγραψαν ο Διευθυντής Διεθνών Σχέσεων του ΓΕΕΘΑ και ο επικεφαλής της Διεύθυνσης Αμυντικής Πολιτικής του Υπουργείου Άμυνας της Βουλγαρίας, υπεγράφη και η Τεχνική Διευθέτηση [Technical Arrangement (ΤΑ)], μεταξύ των υπουργείων των δύο χωρών, από τον Αρχηγό του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας, Αντιπτέραρχο (Ι) Ευάγγελο Τουρνά και τον Διοικητή των Αεροπορικών Δυνάμεων της Βουλγαρίας, Υποπτέραρχο Konstantin Popof.

Η εν λόγω Τεχνική Διευθέτηση αφορά στον καθορισμό των αναγκαίων μέσων καθώς και στις διαδικασίες εκτέλεσης Διασυνοριακών Επιχειρήσεων για Εναέρια Αστυνόμευση (Cross Border Operations for Air Policing) του Εναέριου Χώρου των δύο κρατών.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: