Στρατιωτικές δυνάμεις του Άσαντ. (alarabiya.net)

Προελαύνει ο συριακός στρατός έναντι των ανταρτών τις τελευταίες ημέρες εκμεταλλευόμενος τις διαιρέσεις που παρατηρούνται στο στρατόπεδο των αντικαθεστωτικών με τη βοήθεια των μαχητών της Χεζμπολάχ του Λιβάνου, αναφέρουν οι αναλυτές. Την περασμένη Κυριακή, ο στρατός του Ασαντ ανακατέλαβε το αντάρτικο προπύργιο Γιαμπρούντ, κοντά στη μεθόριο με τον Λίβανο, πλήγμα που θεωρείται μεγάλης συμβολικής και στρατηγικής σημασίας. Την Πέμπτη, εξάλλου, οι ένοπλες δυνάμεις της Συρίας ανακατέλαβαν το Κάστρο Κρακ των Ιπποτών στην επαρχία Χομς.

Σύμφωνα με αξιωματούχο του στρατού, η προέλαση των συριακών δυνάμεων υποβοηθήθηκε και από τη νέα στρατηγική που αναπτύχθηκε την επαύριο της κατάπαυσης πυρός σε κάποιες περιοχές γύρω από τη Δαμασκό. «Ο στρατός έμαθε το μάθημά του. Περικυκλώνει ολοκληρωτικά μια περιοχή και επιτρέπει στους αντάρτες να αποχωρήσουν εφόσον παραδώσουν τον οπλισμό τους και δεσμευθούν ότι δεν θα συμμετάσχουν ξανά σε συγκρούσεις», επισήμανε ο στρατιωτικός.

 

kathimerini.gr

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: