Εκτόξευση κινέζικου πυραύλου Chang Zheng 2C (ChinaNews.com)

Οι Κινέζοι ξεκίνησαν τη διαστημική εκστρατεία του 2014, με την εκτόξευση ενός δορυφόρου κλάσης Shijian-11. Ένας πύραυλος Chang Zheng 2C ανύψωσε έναν μυστηριώδη δορυφόρο – γνωστό ως τμήμα της σειράς δορυφόρων έγκαιρης προειδοποίησης Shijian-11, από το Κέντρο Εκτόξευσης Δορυφόρων Jiuquan.

Σύμφωνα με κινέζικα μέσα ενημέρωσης, προκειται για τον έκτο δορυφόρο της σειράς, η οποία είναι γνωστή ως «πειραματικοί δορυφόροι» που εξελίσσονται από την εταιρεία δορυφόρων DangFangDong της Κινέζικής Αεροδιαστημικής Επιστημονικής και Τεχνολογικής Βιομηχανίας.

Όπως και με τους προηγούμενους δορυφόρους Shijian-11, οι Κινέζικες Αρχές δεν αποκάλυψαν την πραγματική αποστολή του Shijian-11-06. Ωστόσο, κάποιοι αναλυτές επεσήμανα πως η σειρά δορυφόρων Shijian-11 μπορεί να σχετίζεται με ένα αστερισμό δορυφόρων έγκαιρης προειδοποίησης.

«Shijian» σημαίνει «Εκπαίδευση» και η συγκεκριμένη σειρά δορυφόρων έχει χρησιμοποιηθεί με διάφορες εκδόσεις και αποστολές για επιστημονικές έρευνες και τεχνολογικά πειράματα.

Σύμφωνα με το Nasa Space Flight πιθανών ο Shijian-11-06 να αντικαταστήσει τον πρώτο δορυφόρο της σειράς, οποίος εκτοξεύθηκε πριν από πέντε χρόνια.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: