Το Σουηδικό υποβρύχιο HMS Gotland. (Wikipedia)

Σύμφωνα με ενημέρωση των Σουηδικών μέσων ενημέρωσης, η Σουηδική Κυβέρνηση έχει σταματήσει τα σχέδια αγοράς δύο υποβρυχίων από την Γερμανικό εταιρεία Kockums.

Στον προϋπολογισμό της Άνοιξης, η κυβέρνηση θα επισημάνει πως οι συνθήκες δεν είναι ευνοϊκές για την σύναψη συμφωνίας με τη εταιρεία, η οποία ανήκει στον Όμιλο της Γερμανικής ThyssenKrupp.

H Σουηδική Κυβέρνηση συνεχίζει να αναγνωρίζει την ανάγκη απόκτησης δύο νέων υποβρυχίων και τον εκσυχρονισμό δύο παλαιοτέρων. Η Σουηδική Διεύθυνση Αμυντικού Υλικού (FMV) έχει ήδη παραγγείλει μία προκαταρκτική μελέτη από την Saab, για το πότε θα μπορει να ολοκληρώσει τις εργασίες κατασκευής των υποβρυχίων.
Σύμφωνα με το Swedish Television News, η Saab έχει ήδη προσλάβει τεχνικούς από την Kockums, καθώς η ThyssenKrupp τους προσφέρει μεγάλες χρηματικές απολαβές για να παραμείνουν στην εταιρεία.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: