Τιμή στον Αρχηγό της Φρουράς των Ελεύθερων Πολιορκημένων Αθ. Ραζηκότσικα.

Με λαμπρότητα και μεγαλοπρέπεια γιορτάστηκε το Σαββατοκύριακο η επέτειος της συμπλήρωσης 188 ετών από την Εξοδο του Μεσολογγίου.

Στο επίκεντρο των εκδηλώσεων βρέθηκε ο Ιερός Καθεδρικός Ναός του Αγίου Σπυρίδωνος στο κέντρο της πόλης, όπου μεταφέρθηκαν χθες το πρωί με πομπή από το Μουσείο Ιστορίας και Τέχνης η εικόνα της Εξόδου και ο Σταυρός Ευλογίας του επισκόπου Ρωγών Ιωσήφ.

Στην πομπή συμμετείχαν ο μητροπολίτης Αιτωλίας Κοσμάς, ο δήμαρχος Μεσολογγίου Παναγιώτης Κατσούλης καθώς και πλήθος κόσμου.

188 χρόνια μετά την Έξοδο της Φρουράς και τον ηρωικό θάνατο του Αρχηγού των Μεσολογγιτών. (dimokratianews.gr)

Στη συνέχεια, έγινε τρισάγιο και κατάθεση στεφάνων στον Κήπο των Ηρώων, κεντρικό χώρο ταφής και μνήμης των πεσόντων της πολιορκίας του Μεσολογγίου.

Οι εκδηλώσεις ολοκληρώθηκαν με την υποστολή της σημαίας στην κεντρική πλατεία Μάρκου Μπότσαρη.

Το βράδυ του Σαββάτου, στους εορτασμούς ξεχώρισε η αναπαράσταση της ανατίναξης πυριτιδαποθήκης του δημογέροντα Χρήστου Καψάλη στον Κήπο των Ηρώων.

Το Μεσολόγγι απελευθερώθηκε στις 11 Μαΐου 1829. Το 1937 αναγνωρίστηκε ως Ιερά Πόλις και η Κυριακή των Βαΐων έχει οριστεί επέτειος της ηρωικής Εξόδου.

[youtube=http://www.youtube.com/watch?v=-ORomw8-1h4]Συγκίνηση στην αναπαράσταση της ανατίναξης του Χρήστου Καψάλη στο Μεσολόγγι.

dimokratianews.gr

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: