Στο πλαίσιο της επίσκεψης, υπογράφηκε Πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία. (ΥπΕθΑ)

Στο πλαίσιο της επίσκεψης, υπογράφηκε Πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας ανάμεσα στην Ελλάδα και την Αλβανία. (ΥπΕθΑ)

Επίσημη επίσκεψη στην Αλβανία πραγματοποίησε την Δευτέρα 28.04.201,  η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής Αμυνας Φώφη Γεννηματά, στο πλαίσιο της οποίας υπεγράφη το πρόγραμμα στρατιωτικής συνεργασίας μεταξύ Ελλάδας και Αλβανίας. Η κ. Γεννηματά συναντήθηκε με την υπουργό ‘Αμυνας της Αλβανίας Μιμί Κοντέλι, καθώς και με τον αρχηγό των Ενόπλων Δυνάμεων της γειτονικής χώρας στρατηγό Jeronim Bazo.

Στις δηλώσεις της η κ. Γεννηματά εξέφρασε την αισιοδοξία της για ενίσχυση της συνεργασίας μεταξύ των δύο χωρών στον τομέα της αμυντικής βιομηχανίας, εκμεταλλευόμενες οι δύο πλευρές τη σχετική συμφωνία του Νοεμβρίου του 1997, γιατί, όπως είπε, υπάρχει βούληση προς αυτή την κατεύθυνση.

Η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας χαρακτήρισε την Ελλάδα και την Αλβανία παράγοντες σταθερότητας για τη Βαλκανική και τη Νοτιοανατολική Ευρώπη, ενώ επισήμανε ότι η ελληνική μειονότητα στην Αλβανία και οι εκατοντάδες χιλιάδες Αλβανοί οικονομικοί μετανάστες στην Ελλάδα, αποτελούν ισχυρές γέφυρες επικοινωνίας, φιλίας και αλληλοεκτίμησης.

Η αναπληρωτής υπουργός Εθνικής ‘Αμυνας συναντήθηκε επίσης με τον Μακαριότατο Αρχιεπίσκοπο Τιράνων, Δυρραχίου και πάσης Αλβανίας κ.κ. Αναστάσιο, για τον οποίο είπε ότι «στέκεται δίπλα στο ποίμνιό του όχι μόνο στα εύκολα, αλλά κυρίως στα δύσκολα. Στάθηκε κοντά στην ελληνική μειονότητα και τους ορθοδόξους της Αλβανίας μα και σε όσους είχαν ανάγκη σε πολύ δύσκολες στιγμές, πρόσφερε και προσφέρει πολλά, τόσο σε πνευματικό επίπεδο, όσο και στην σκληρή καθημερινότητα.

Η ελληνική κυβέρνηση τιμά το έργο και αναγνωρίζει την προσφορά του στη βελτίωση των Ελληνοαλβανικών σχέσεων που πρέπει πάντα να διακρίνονται από αμοιβαίο σεβασμό στη διαφορετικότητα. Ο ρόλος της Ορθόδοξης Εκκλησίας της Αλβανίας είναι πολύ σημαντικός στην περαιτέρω σύσφιξη των σχέσεων των δύο χωρών», ανέφερε χαρακτηριστικά.

Τέλος η κ. Γεννηματά συναντήθηκε με εκπροσώπους της ελληνικής μειονότητας.

express.gr

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: