Το Ρωσικό εκπαιδευτικό/μαχητικό αεριωθούμενο αεροσκάφος Yakovlev Yak-130. (© Adam Duffield)

Η Ρωσία σχεδιάζει την αποστολή μέχρι τα τέλη του 2014 του πρώτου πακέτου αεριωθούμενων εκπαιδευτικών μαχητικών αεροσκάφων Yakovlev Yak-130 στην Συρία, με μελλοντικό σχεδιασμό να ολοκληρωθεί πλήρως η σύμβαση των 36 αεροσκάφων μέσα στο 2016, δημοσίευσε τη Δευτέρα (05.05.2014) το RIA Novosti (RN) επικαλούμενο την εφημερίδα Kommersant.

Η Δαμασκός προκειται να παραλάβει εννέα αεροσκάφη έως το τέλος του 2014, και τα επόμενα δύο χρόνια -12 και 15 αντίστοιχα.

«Έτσι, θα εκπληρώσουμε τις υποχρεώσεις που απορρέουν στο πλαίσιο μιας προηγούμενης σύμβασης για την προμήθεια 36 αεριωθούμενων Yak-13,» επεσήμανε η εφημερίδα.

Τον προηγούμενο Ιούνιο, η Kommersant δημοσίευσε, πως στο πλαίσιο σύμβασης που υπογράφηκε το Δεκέμβριο 2011, η Συρία είχε μεταφέρει περίπου 100 εκατομμύρια $, ως προκαταβολική πληρωμή στην Ρωσία για τα πρώτα έξι αεροσκάφη Yak-130.

Σύμφωνα με πηγές που επικαλείται το RN, μέχρι στιγμής όλα τα Yak-130 είναι έτοιμα, αναμένεται η πολιτική απόφαση για να «φορεθούν» οι κινητήρες και να ενσωματωθούν τα ηλεκτρονικά πτήσης, και να αποσταλούν στην Συρία.

Από τον Μάρτιο 2011 η Συρία αντιμετωπίζει ένα εμφύλιο πόλεμο.

Η Ρωσία έχει επανειλημμένως δηλώσει πως προμηθεύει την Συρία μόνο με αμυντικά όπλα χωρίς να παραβιάζει τη διεθνή νομοθεσία.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: