Σχέδιο του νέου καταδρομικού της Κίνας Type 055. (jeffhead.com)

Η Κίνα εξελίσσει ένα προηγμένο καταδρομικό καθοδηγούμενων πυραύλων το οποίο θα αντιπροσωπεύει ένα μεγάλο βήμα προς τα εμπρός, στην μεγάλης κλίμακας ναυπηγικά σχέδια του Πεκίνου.
Εικόνες επίγειου ομοιώματος ενός νέου πολεμικού πλοίου εμφανίστηκαν πρόσφατα στο κινέζικο διαδίκτυο.
Το πλοίο έχει ταυτοποιηθεί ως το πρώτο καταδρομικό με την κωδική ονομασία Type 055.

Γενικά, τα καταδρομικά είναι μεγαλύτερα από τα αντιτορπιλικά, αλλά μικρότερα από τα θωρηκτά.

Σύμφωνα με τον αρθρογράφο Bill Gertz των The Washington Times, το νέο καταδρομικό πρόκειται να διαθέτει ένα προηγμένο μεγάλης εμβέλειας ραντάρ, και πρόκειται να είναι τμήμα των επιθετικών πλοίων καθοδηγούμενων πυραύλων και νέων πυραυλικών συστημάτων της Κίνας.

Σύμφωνα με ένα αναλυτή ναυτικών επιχειρήσεων του Κογκρέσου των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής (ΗΠΑ), το πρώτο καταδρομικό είναι ένα σημαντικό πλεονέκτημα στις ναυτικές επιχειρήσεις τη Κίνας.

“Μέχρι τώρα γνωρίζαμε μόνο τις κινέζικες φρεγάτες και αντιτορπιλικά. Ένα καταδρομικό θα είναι μία περαιτέρω ενέργεια και θα είναι ένα ακόμη σχέδιο στους στόχους του ναυτικού εκσυγχρονισμού της Κίνας.” είπε ο αμυντικός αναλυτής στους The Washington Times. “Μέχρι σήμερα καμία άλλη χώρα στο κόσμο -ούτε ακόμη οι ΗΠΑ- δεν σχεδιάζουν ένα νέο καταδρομικό.” συμπλήρωσε.

Τα σημερινά σχέδια 30ετης ναυπήγησης του Πολεμικού Ναυτικού των ΗΠΑ δεν περιλαμβάνουν κάποια καταδρομικά, αν και τα αντιτορπιλικά κλάσης Zumwalt ζυγίζουν περισσότερο από 15000 τόνους, θολώνοντας την διαχωριστική γραμμή ανάμεσα στα αντιτορπιλικά και τα καταδρομικά.

Το νέο καταδρομικό της Κίνας πρόκειται να βρίσκεται στο πεδίο της κατηγορίας των 10000 τόνων, κατηγοριοποιώντας το περίπου στα αντιτορπιλικά με Aegis των ΗΠΑ τα οποία ζυγίζουν περίπου 9500 τόνους.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: