Φωτογραφία αρχείου από την άσκηση "Κλεψύδρα 2012". (zougla.gr)

Φωτογραφία αρχείου από την άσκηση «Κλεψύδρα 2012». (zougla.gr)

Με επιτυχία πραγματοποιήθηκε για τρίτη συνεχή χρονιά στη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, η πραγματική άσκηση με την κωδική ονομασία «ΚΛΕΨΥΔΡΑ 2014».
Τεταρτοετείς Δόκιμοι Υπαστυνόμοι εκπαιδεύτηκαν στη διαχείριση προσομοιωμένων περιστατικών κλιμακούμενης δυσκολίας.

Με ιδιαίτερη επιτυχία πραγματοποιήθηκε το διήμερο 8 & 9 Μαΐου 2014, για τρίτη συνεχόμενη χρονιά, η πραγματική άσκηση με την κωδική ονομασία «ΚΛΕΨΥΔΡΑ 2014», στις εγκαταστάσεις της Σχολής Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας, στην Αμυγδαλέζα Αττικής.

Η άσκηση σχεδιάστηκε, οργανώθηκε και υλοποιήθηκε από το Ενιαίο Συντονιστικό Κέντρο Επιχειρήσεων και Διαχείρισης Κρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας, σε συνεργασία με τη Σχολή Αξιωματικών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Σκοπός της άσκησης ήταν, μέσω της πρακτικοποίησης της αποκτηθείσας γνώσης και εμπειρίας, η εκπαίδευση των 4ετών Δοκίμων Υπαστυνόμων στη διαχείριση περιστατικών, τα οποία απαιτούν την ανάπτυξη πόρων (προσωπικού – μέσων), σε συγκεκριμένο τόπο και χρόνο, σύμφωνα με το Σύστημα Διαχείρισης Περιστατικών και Κρίσεων της Ελληνικής Αστυνομίας «ΠΟΛΥΔΕΥΚΗΣ».

Στο πλαίσιο αυτό, οι 4ετείς Δόκιμοι Υπαστυνόμοι εκπαιδεύτηκαν στη διαχείριση προσομοιωμένων περιστατικών κλιμακούμενης δυσκολίας, όπως απειλητικό τηλεφώνημα, έλεγχοι υπόπτων προσώπων και οχημάτων, αυτοκτονικό περιστατικό, ληστεία με ομηρία κ.λπ.

Στους χώρους της εκπαιδευτικής άσκησης, κατά τη διάρκεια εξέλιξης των «σεναρίων» – περιστατικών, παρευρέθηκε ο Διευθυντής της Αστυνομικής Ακαδημίας, Υποστράτηγος Βασίλειος Κοντογιάννης.

Για τις ανάγκες της άσκησης εγκαταστάθηκε και λειτούργησε Κέντρο Επιχειρήσεων, οργανώθηκε και στελεχώθηκε πρότυπο Αστυνομικό Τμήμα, ενώ επιπλέον συμμετείχε προσωπικό της Διεύθυνσης Εγκληματολογικών Ερευνών (Δ.Ε.Ε.), της Διεύθυνσης Ασφάλειας Αττικής (Υ.Δ.Ε.Ζ.Ι., Ο.Π.Κ.Ε., κ.ά.), της Διεύθυνσης Ειδικών Αστυνομικών Δυνάμεων, της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Αττικής (εκπαιδευτές, εκφωνητές, κ.ά.), καθώς και Αξιωματικοί διαπραγματευτές.

Οι προσομοιωμένες ασκήσεις – εκπαιδεύσεις στις Σχολές, όλων των βαθμίδων της Αστυνομικής Ακαδημίας, αλλά και σε επιχειρησιακές μονάδες του Σώματος, αποτελούν σημαντική παράμετρο για την βελτίωση και ουσιαστική αναμόρφωση των Προγραμμάτων Εκπαίδευσης, Μετεκπαίδευσης και Δια Βίου Μόρφωσης του αστυνομικού προσωπικού, συμβάλλοντας στην αναβάθμιση της επιχειρησιακής ετοιμότητας και ανταπόκρισης των Υπηρεσιών της Ελληνικής Αστυνομίας.

Την εκπαιδευτική άσκηση παρακολούθησαν επίσης σπουδαστές της Σχολής Ανθυποπυραγών της Πυροσβεστικής Ακαδημίας. [youtube=http://youtu.be/f9-QxxFnUiM]

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: