Προσγείωση ενός απο τα δύο Lavi με τα χρώματα της Ισραηλινής Πολεμικής Αεροπορίας. (Αlenia Αermacchi)

Η Alenia Aermacchiτην 9η Ιουλίου παρέδωσε τα δύο πρώτα, από τα συνολικά 30 εκπαιδευτικά αεριωθούμενα αεροσκάφη, στην Ισραηλινή Πολεμική Αεροπορία.

Το M-346 -μετονομασμένο από το Ισραήλ ως «Lavi»- θα αντικαταστήσει το TA-4 Douglas και θα εξαλείψει την ανάγκη γεφύρωσης των ισραηλινών πιλότων με στα μαχητικά F-16 A/B.

Το 2012, το Ισραήλ επέλεξε το M-346 ως μέρος μίας διακρατικής συμφωνίας με την Ιταλία, η οποία περιελάμβανε την πώληση των αεροσκάφων έγκαιρης προειδοποίησης Gulfstream G550 της Ισραηλινής Αεροδιαστημικής Βιομηχανίας (IAI) στην Ιταλική Πολεμική Αεροπορία.

Σύμφωνα με το Flighglobal.com, η ιταλική βιομηχανία γνωστοποίησε με δελτίο τύπου που εξέδωσε, πως «προκειται για ένα σημαντικό ορόσημο για την Alenia Aermacchi, η οποία σε λιγότερο από δύο χρόνια, υπέγραψε τη σύμβαση, ολοκλήρωσε την παραγωγή του πρώτου αεροσκάφους τον προηγούμενο Μάρτιο και παρέδωσε τα δύο πρώτα M-346».

Επίσης είναι ένα ορόσημο για την κοινοπραξία Tor των IAI/Elbit Systems η οποία θα ενσωματώσει στον στόλο των Lavi εξοπλισμό της Ισραηλινή Πολεμικής Αεροπορίας και θα αναλάβει τη συντήρηση τους.

Η Tor έχει αναλάβει σύμβαση, αξίας 640 εκατομμυρίων $, όμως η αξία του κύκλου ζωής της συμφωνίας ίσως να κοστίσει πάνω από 2 δισεκατομμύρια $.

Τα M-346 διαθέτουν δύο αεροστρόβιλους κινητήρες F124 και έλεγχο πτήσης Fly-by-Wire.

To Ισραήλ είναι ο τρίτος χρήστης του M-346 μετά την Ιταλία και Σιγκαπούρη.

Η Πολωνία έχει επίσης επιλέξει το M-346, με την παράδοση του πρώτου αεροσκάφους να έχει προγραμματιστεί εντός του 2016.

Η Alenia Aermacchi, μία θυγατρική της Finmeccanica, εχει ακόμη έξι M-346 στη γραμμή τελικής συναρμολόγησης και πέντε σε λιγότερα προχωρημένα στάδια συναρμολόγησης. Το Ισραήλ αναμένεται να παραλάβει και τα 30 αεροσκάφη πριν το 2017.

Τα δύο πρώτα Lavi του Ισραήλ. (Alenia Aermacchi)

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: