Το υπό κλίμακα μοντέλο του ιπτάμενου αερόστωμνου UAV Chirok. (Rostec/ Igor Generalov via Janes.com)

Σύμφωνα με το Janes η ρωσική εταιρεία Rostec αποκάλυψε πως η θυγατρική της εταιρεία United Instrument Corporation (UIC), εργάζεται στην εξέλιξη ενός αμφίβιου μη επανδρωμένου αεροσκάφους με το όνομα Chirok.

Ενα υπό 1:5 κλίμακα μοντέλο παρουσιάστηκε στο κοινό κατά τη διάρκεια της έκθεσης Εμπορίου και Βιομηχανίας Innoprom 2014 στην Αικατερινούπολη της κεντρικής Ρωσίας η οποία πραγματοποιήθηκε από 9 έως 12 Ιουλίου 2014  . Το μοντέλο φανέρωσε το σχήμα του σκάφους αερόστρωµνου του Chirok, το οποίο του δίνει τη δυνατότητα προσγείωσης και μετακίνησης σε κάθε τύπο εδάφους, σε αναπεπταμένο έδαφος, εδαφικές προεξοχές, φρέσκο χιόνι, άμμο, νερό ή και βαλτώδη νερά.

Ο σχεδιασμός και η εξέλιξη του αεροσκάφους πιστεύεται πως είχε ξεκινήσει στα τέλη της δεκαετίας του 1990.

Το υπό κλίμακα μοντέλο είχε ολοκληρώσει τις δοκιμές στο Κεντρικό Αεροδυναμικό Ινστιτούτο στη πόλη Ζουκόφσκι, και  την επόμενη χρονιά, ένα UAV πλήρους κλίμακας προκειται επιδειχθεί στη Διεθνή Έκθεση Αεροπορίας και Διαστήματος MAKS-2015 στην Μόσχα.

Το Chirok θα διαθέτει άνοιγμα φτερών 10 μέτρων. (rostec.ru via rt.com)

Αν και το UAV θα χρησιμοποιηθεί κυρίως για αποστολές παρακολούθησης και επιτήρησης πυρκαγιών, μεταφορών αναγκαίων υλικών σε απομακρυσμένες εξέδρες άντλησης πετρελαίου κ.α., η κατασκευή του θα επιτρέπει και την μεταφορά στρατιωτικών εφοδίων και υλικών εφόδου.

Το πλήρους κλίμακας Chirok θα διαθέτει άνοιγμα φτερών 10 μέτρων, μέγιστο φορτίο απογείωσης 700 κιλών και ωφέλιμο φορτίο 300 κιλών. Θα έχει μέγιστο ύψος πτήσης περίπου 20000 ποδών και εμβέλεια 2500 χιλιομέτρων.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: