Αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης E-3F. (defenceindustrydaily.com)

Η αμυντική βιομηχανία Boeing Defense, Space & Security παρέδωσε στην Γαλλία την 17η Ιουλίου, το πρώτο -από τα συνολικά τέσσερα- εκσυγχρονισμένο αεροσκάφος έγκαιρης προειδοποίησης και ελέγχου (AWACS) E-3F.

Την παράδοση του αεροσκαφους θα ακολουθήσει η ολοκλήρωση των επίγειων και πτητικών δόκιμων, στην Αεροπορική Βάση της Γαλλικής Πολεμικής Αεροπορίας Αβόρντ, και οι διαδικασίες πιστοποίησης από τον γαλλικό οργανισμό προμηθειών, τον DGA (Direction Générale de l’Armement).

Σύμφωνα με το πρόγραμμα, οι τροποποιήσεις των υπολοίπων τριών αεροσκάφων προκειται να ολοκληρωθούν εντός του τρίτου τριμήνου του 2016.

Συνολικά τέσσερα γαλλικά αεροσκάφη E-3F AWACS και σχετικός χερσαίος εξοπλισμός, βρίσκονται στη φάση εκσυχρονισμού από την Boeing, ως μέρος σύμβασης του προγράμματος Στρατιωτικών Πωλήσεων Εξωτερικού (FMS), αξίας 324 εκατομμυρίων $ που ανατέθηκε από την Πολεμική Αεροπορία των ΗΠΑ τον Φεβρουάριο του 2010.

Η Boeing ως ο κύριος εργολάβος, παρέχει το hardware, λογισμικό, τις μηχανολογικές εργασίες και τη διασφάλιση της ποιότητας υποστήριξης. Η Air France Industries KLM Engineering & Maintenance, συμμετέχει στο πρόγραμμα ως υποεργολάβος της Boeing, και έχει αναλάβει τον εκσυχρονισμό των ηλεκτρικών, μηχανολογικών και δομικών συστημάτων όπως και το hardware αποστολής των αεροσκάφων.

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: