Η κατάσταση στην ανατολική Ουκρανία και οι ενδείξεις -χωρίς ωστόσο μέχρι τώρα να υπάρχουν χειροπιαστές αποδείξεις- πως η Μόσχα έχει εμπλακεί στον ανεφοδιασμό των δυνάμεων των αυτονομιστών, αλλά και στην κατάρριψη του Boeing της Malaysian Airlines, που οδήγησε στον θάνατο των 298 επιβαινόντων, οδήγησαν τις ΗΠΑ και την ΕΕ σε ένα νέο γύρο επιβολής κυρώσεων σε βάρος της Ρωσίας – κάτι για το οποίο είχαν προειδοποιήσει άλλωστε προ εβδομάδων. (joeforamerica.com)

Η ρωσική εταιρεία κατασκευής όπλων Καλάσνικοφ εξέφρασε τη… λύπη της απευθυνόμενη στους αμερικανούς πελάτες που δεν θα μπορούν πια να αγοράζουν τα διάσημα όπλα της εταιρείας, εξαιτίας των κυρώσεων που έχουν επιβάλει στη Ρωσία οι ΗΠΑ λόγω της κρίσης στην Ουκρανία.

Οι αμερικανικές κυρώσεις έχουν πλήξει ορισμένες από τις γνωστότερες εταιρείες κατασκευής όπλων της Ρωσίας.

Ενδέχεται να συμπεριλάβουν μια συμφωνία που υπέγραψε η Καλάσνικοφ στις αρχές του 2014 και προβλέπει ότι θα παραδίδει στις ΗΠΑ 80.000 έως 200.000 όπλα κατ’ έτος για τα επόμενα 5 χρόνια.

«Η Καλάσνικοφ λυπάται που οι καταναλωτές αντιμετωπίζουν ένα τέτοιο πρόβλημα» δήλωσε η εκπρόσωπος τύπου Εκατερίνα Μπόνι.

«Η παρούσα κατάσταση δείχνει για μία ακόμη φορά ότι τα όπλα μας είναι πολύ δημοφιλή μεταξύ των Αμερικανών και η εφαρμογή κυρώσεων αντίκειται στα ίδια τους τα συμφέροντα».

in.gr

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: