Ο Στόλος Κασπίας ξεκίνησε τις θαλάσσιες δοκιμές της τρίτης κορβέτας κλάσης Buyan-M Project 21631. (engineeringrussia.wordpress.com)

Ο Ρωσικός Στόλος Κασπίας ξεκίνησε τις θαλάσσιες δοκιμές κατασκευαστή στην τρίτη κορβέτα πυραύλων Veliky Ustyug κλάσης Buyan-M (Project 21631).
Σύμφωνα με το ρωσικό ειδησεογραφικό πρακτορείο RIA Novosti, το οποίο επικαλείται πηγές από τη Νότια Στρατιωτική Περιφέρεια, οι θαλάσσιες δοκιμές έχουν προγραμματιστεί να ολοκληρωθούν το Δεκέμβριο 2014.

Όλες οι φάσεις των δοκιμών αποδοχής θα πραγματοποιηθούν στην Κασπία Θάλασσα. Η κορβέτα προετοιμάζεται να εκτελέσει πυρά πυροβόλου και πυραύλων. Η ομάδα αξιολόγησης και το πλήρωμα θα συνεργαστούν στην διενέργεια των ελέγχων, επίσης, το πλήρωμα θα πραγματοποιήσει εκπαιδευτικές δραστηρίοτητες πάνω στο πλοίο.

Η πολλαπλού ρόλου μικτή κορβέτα ποταµού-θαλάσσης έχει σχεδιαστεί από το Γραφείο Μηχανικής του ναυπηγείου Ζελεναντόσκ. Η τρόπιδα της Veliky Ustyug τέθηκε την 21η Ιουλίου 2011. Η κορβέτες κλάσης Buyan-M ειναι οπλισμένες με αντιπλοικούς πυραύλους Kalibr (SS-N-27), πυροβόλα 100 και 30 χιλιοστών και αντιαεροπορικούς πυραύλους Igla-1M.

Το Project 21631 κλάσης Buyan-M είναι η έκδοση με πυραύλους του Project 21630 (Buyan), σχεδιασμένο και κατασκευασμένο ειδικά για το Στόλο Κασπίας λαμβάνοντας υπόψη τα ρηχά νερά του Ποταμού Βόλγα και της Κασπίας Θάλασσας. Κάποια από τα πλοία Buyan-M προκειται να παραδοθούν στο Στόλο Μαύρης Θάλασσας.

Βασικά Τακτικά και Τεχνικά Χαρακτηριστικά

  • Πλήρες εκτόπισμα: 949 τόνοι
  • Συνολικό μήκος: 75 μέτρα, πλάτος 11 μέτρα.
  • Μέσο βύθισμα: 2,5 μέτρα
  • Μέγιστη ταχύτητα: 25 κόμβοι
  • Αυτονομία: 10 ήμερες
  • Πλήρωμα: 52

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: