Δεν προέκυψαν στοιχεία – έγιναν συστάσεις. Στην φωτογραφία ο Υπαρχηγός του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς της Κύπρου αντιστράτηγος Αντρέας Παπαπαύλου. (politis-news.com)

Από τις εξετάσεις της Αστυνομίας, όπως διαπιστώνει ο Γενικός Εισαγγελέας, «δεν φαίνεται να προκύπτουν ποινικά αδικήματα εναντίον οποιουδήποτε προσώπου» .

Ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας ενημερώθηκε επίσης για το αποτέλεσμα των ελέγχων που πραγματοποίησε τόσο η Εθνική Φρουρά όσο και η ΚΥΠ, στα κεντρικά γραφεία του ΓΕΕΦ. Από τους ελέγχους διαπιστώθηκε «η εφαρμογή των μέτρων ασφαλείας, που προβλέπονται στη σχετική Πάγια Διαταγή».

Ως εκ των πιο πάνω, ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας δεν έκανε δεκτή την παραίτηση του Υπαρχηγού του Γενικού Επιτελείου Εθνικής Φρουράς της Κύπρου, Αντιστρατήγου Αντρέα Παπαπαύλου.

Παρά το γεγονός ότι η πράξη του κρίνεται αναμφίβολα ως εσφαλμένη, και ως προς αυτό έχουν γίνει αυστηρότατες συστάσεις,  ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θεωρεί πως αυτό που προέχει αυτή τη στιγμή, υπό το φως της ανάληψης της αρχηγίας από τον αντιστράτηγο Γεώργιο Μπασιακούλη, είναι η επικράτηση κλίματος ηρεμίας και ομοψυχίας στις τάξεις της Εθνικής Φρουράς, με στόχο την ταχεία και απρόσκοπτη υλοποίηση του στρατηγικού στόχου της αναδιοργάνωσης και εκσυγχρονισμού των Ενόπλων Δυνάμεων.

Υπενθυμίζεται ότι το θέμα αφορούσε την κλήση στρατιωτικών από τις Βάσεις προκειμένου να ελέγξουν εάν στο γραφείο του Υπαρχηγού υπήρχαν «κοριοί».

politis-news.com

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: