Συνάντηση ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον Αμερικανό ομόλογό του Τσακ Χέιγκελ. (ΥπΕθΑ)

Συνάντηση ΥΕΘΑ Δημήτρη Αβραμόπουλου με τον Αμερικανό ομόλογό του Τσακ Χέιγκελ. (ΥπΕθΑ)

Στην ολοκλήρωση καθοριστικών ζητημάτων που αφορούν στον οδικό χάρτη της αμερικανικής αμυντικής συνεργασίας με τη χώρα μας, δίνοντας λύσεις σε εκκρεμή θέματα αναφέρθηκε με δήλωσή του ο Υπουργός Εθνικής Αμύνης Δημήτρης Αβραμόπουλος, αμέσως μετά το πέρας της συναντήσεώς του με τον Αμερικανό ομόλογό του Τσακ Χέϊγκελ στην Ουάσινγκτων αργά χθες το βράδυ.  

Αυτή ήταν η τρίτη διμερής επίσκεψη του Έλληνα υπουργού στην Ουάσιγκτον, στο Πεντάγωνο, στη διάρκεια των δύο θητειών του στο Υπουργείο Εθνικής Αμύνης, κατά την οποία επανεπιβεβαιώθηκε για μία ακόμα φορά η υψηλή γεωστρατηγική σημασία της Ελλάδος, ιδιαιτέρως την τρέχουσα περίοδο με όσα συμβαίνουν στην ευρύτερη περιοχή μας καθώς και το άριστο επίπεδο της διμερούς αμυντικής συνεργασίας.

«Ολοκληρώθηκε πριν από λίγο η συνάντηση που είχα με το φίλο Υπουργό Άμυνας των Ηνωμένων Πολιτειών της Αμερικής, τον κ. Τσακ Χέιγκελ. Θυμίζω ότι ήταν η τρίτη διμερής επίσκεψή μου στην Ουάσιγκτον, στο Πεντάγωνο, κατά τη διάρκεια των δύο θητειών μου στο Υπουργείο Εθνικής Άμυνας.

Δημήτρης Αβραμόπουλος-Τσακ Χέιγκελ. (ΥπΕθΑ)

Γεωστρατηγικός ρόλος της Ελλάδας ως νησίδας σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή. (ΥπΕθΑ)

Είχαμε την ευκαιρία, μαζί με τον Αμερικανό ομόλογό μου, να επιβεβαιώσουμε για μία ακόμη φορά το πράγματι άριστο επίπεδο της ελληνοαμερικανικής αμυντικής συνεργασίας. Σήμερα προχωρήσαμε ουσιαστικά στην ολοκλήρωση καθοριστικών ζητημάτων που αφορούν στον οδικό χάρτη της αμερικανικής αμυντικής συνεργασίας με τη χώρα μας, δίνοντας λύσεις σε εκκρεμή θέματα.

Πάνω από όλα όμως, συζητήσαμε για τα φλέγοντα γεωπολιτικά θέματα της περιοχής μας, για τον γεωστρατηγικό ρόλο της Ελλάδας ως νησίδας σταθερότητας και ασφάλειας στην ευρύτερη περιοχή, αλλά και για το ρόλο που η Ελλάδα μπορεί να αναλάβει στο όνομα της διεθνούς νομιμότητας.

Συμφωνήσαμε ότι σήμερα, περισσότερο από ποτέ, η αμυντική συνεργασία ανάμεσα στις ΗΠΑ και την Ελλάδα έχει στρατηγικό και ουσιαστικό χαρακτήρα. Τα ζητήματα αυτά θα έχουμε την ευκαιρία να συζητήσουμε και πάλι, σε πολυμερές πλέον επίπεδο, στην Ουαλία στα πλαίσια του ΝΑΤΟ στις αρχές Σεπτεμβρίου.

Η Ελλάδα πέρα και πάνω από την οικονομική κρίση, που σταδιακά την αφήνουμε πίσω, αναδεικνύεται και πάλι ένας σημαντικός πυλώνας σταθερότητας σε μία περιοχή που έχει περάσει το κατώφλι της πιο κρίσιμης φάσης στη σύγχρονη Ιστορία της. Η ελληνική Κυβέρνηση δίνει καθημερινά τον αγώνα για να ξεπεράσουμε την κρίση και να ανοίξει ένας ελπιδοφόρος ορίζοντας συνολικά για τον ελληνικό λαό και την πατρίδα μας.»

Βίντεο με τη δήλωση ΥΕΘΑ Δ. Αβραμόπουλου μετά τη συνάντησή του με τον Αμερικανό ομόλογό του Τσακ Χέιγκελ.[vimeo http://vimeo.com/104062112]

Λ.Σ.Μ.

Πηγή: Parapolitika.gr και Υπουργείο Εθνικής Άμυνας

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: