Εκπαιδευτική βολή από ρυμουλκούμενο οβιδοβόλο των 105 χιλ. Μ101Α1. (ΓΕΣ)

Την Πέμπτη 11 Σεπτεμβρίου 2014, πραγματοποιήθηκαν οι πρώτες εκπαιδευτικές βολές Πυροβολικού, στο Πεδίο Βολής Μεγάρων από τα Τμήματα Βασικής Εκπαίδευσης Ανθυπολοχαγών και Μόνιμων Λοχιών Τάξεως 2014.

Εκπαιδευόμενος του ΤΒΕ της Σχολής Πυροβολικού χειρίζεται το το αποστασιόμετρο-γωνιόμετρο Λέιζερ »ΠΟΛΥΦΗΜΟΣ». (ΓΕΣ)

Οι πρώτες εκπαιδευτικές βολές Πυροβολικού αποτελούν κατά παράδοση του Όπλου «Το βάπτισμα του Πυρός» για τους νέους Πυροβολητές της Ελλάδος και ολοκληρώνεται η παραλλαγή των συμμετασχόντων με φούμο από την πυρίτιδα των βλημάτων που βάλλονται.

Το αποστασιόμετρο-γωνιόμετρο Λέιζερ »ΠΟΛΥΦΗΜΟΣ» εισήλθε σε βιομηχανική παραγωγή από την Ελληνική Αεροπορική Βιομηχανία (ΕΑΒ). Σύμφωνα με το ΓΕΣ μέχρι τέλος 1995 είχαν καλυφθεί κατά μεγάλο βαθμό οι ανάγκες των Μονάδων Πυροβολικού σε αποστασιόμετρα – γωνιόμετρα »ΠΟΛΥΦΗΜΟΣ». (ΓΕΣ)

Μόνιμοι Λοχίες του ΕΣ και ΕΦ λαμβάνουν το «βάφτισμα του Πυρός» με παραλλαγή του προσώπου τους με φούμο από την πυρίτιδα των βλημάτων που βάλλονται. (ΓΕΣ)

One Response

  1. tsir266

    Ενώ είμαστε στο 2014, είναι ακόμα σε χρήση με τις ένοπλες δυνάμεις κράνη και εξαρτήσεις του περασμένου αιώνα. Είμαστε ότι νά’ναι.

    Απάντηση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: