Η Ινδία πραγματοποίησε με επιτυχία δοκιμαστική εκτόξευση του εγχώριας κατασκευής με δυνατότητα μεταφοράς πυρηνικών, πύραυλο Agni-I από μια στρατιωτική βάση της Odisha. (ibnlive.in)

H Ινδία πραγματοποίησε επιτυχημένη δοκιμαστική εκτόξευση του εγχώριας κατασκευής πυραύλου Agni-I με ικανότητα μεταφοράς πυρηνικών κεφαλών, ο οποίος διαθέτει βεληνεκές προσβολής από 700 έως 1250 χιλιόμετρα, από το πεδίο δοκιμών της ακτής Οντίσα, ως μέρος μιας δοκιμής του Στρατού.

Ο εδάφους-εδάφους, ενός σταδίου, ωθούμενος από στέρεα προωθητικά πύραυλος, πραγματοποίησε δοκιμαστική εκτόξευση από έναν κινητό εκτοξευτή την 15 Σεπτεμβρίου 2014 στις 11:11 περίπου από την εξέδρα εκτόξευσης-4 του Integrated Test Range (ITR) στο νησί Γουίλερ, δήλωσε ο εκπρόσωπος τύπου του Οργανισμού Αμυντικής Έρευνας και Ανάπτυξης (DRDO), Ραβί Κουμάρ Γκούπτα.

Ο πύραυλος Agni-I εχει εξειδικευμένο σύστημα πλοήγησης το οποίο εξασφαλίζει να φτάσει στο στόχο με υψηλό βαθμό ακρίβειας και ευστοχίας.

Ο πύραυλος, ο οποίος έχει ήδη ενταχθεί στις Ένοπλες Δυνάμεις έχει αποδείξει την εξαιρετική απόδοση του αναφορικά με το εύρος, την ακρίβεια και την καταστροφική του ικανότητα.

Ζυγίζοντας 12 τόνους, ο 15 μέτρων μήκους Agni-I, ο οποίος μεταφέρει φορτία πάνω από 1000 κιλά, υπηρετεί ήδη στον Ινδικό Στρατό.

Ο Agni-I εξελίχθηκε από το Εργαστήριο Εξελιγμένων Συστημάτων, το κορυφαίο εργαστήριο ανάπτυξης πυραύλων του DRDO σε συνεργασία με το Εργαστήριο Αμυντικής Έρευνας και Ανάπτυξης και Ερευνητικό Κέντρο Ιμαράτ και ολοκληρώθηκε από την Bharat Dynamics Limited με έδρα το Hyderabad.

Η προηγούμενη δοκιμή του πυραύλου Agni-I πραγματοποιήθηκε με επιτυχία την 12η Απριλίου 2014 από την ίδια βάση.

Απόδοση από το DNAIndia.Com για την Προέλαση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: