σημαιοφόρος / first flagΝέους κανονισμούς για αξιωματικούς εισάγει το Υπουργείο Άμυνας. Κομμένες οι προαγωγές για παχύσαρκους στην Ε.Φ. (© Φ-Filippos-Κ  Flickr)

Νέα κριτήρια που θα διέπουν τη διαδικασία των κρίσεων και προαγωγών στην Εθνική Φρουρά προωθεί το Υπουργείο Άμυνας. Με τη θέσπιση των νέων κανονισμών αναμένεται να αποφράξει η πυραμίδα της Εθνικής Φρουράς και να ανοίξει ο δρόμος των προαγωγών για εκατοντάδες στελέχη που παραμένουν καθηλωμένα στον ίδιο βαθμό για πάρα πολλά χρόνια.

Σύμφωνα με πληροφορίες του «Φιλελευθερου», ένα από τα κριτήρια, που θα συζητηθεί, αφορά τη σωματική ικανότητα των αξιωματικών. Δηλαδή, δεν θα μπορούν να προάγονται όσα στελέχη έχουν περιττά κιλά και δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν σε συγκεκριμένες ασκήσεις που να αποδεικνύουν ότι η ετοιμότητά τους βρίσκεται σε ικανοποιητικό βαθμό.

Αξίζει να σημειωθεί ότι αντίστοιχα κριτήρια έχουν θεσπιστεί και για τις προαγωγές των αστυνομικών. Αρμόδια πηγή ανέφερε στον «Φ» ότι ο λόγος που θα εισαχθεί αυτό το κριτήριο είναι για να αναγκαστούν τα στελέχη να διατηρούνται σε πολύ καλή σωματική κατάσταση.

Το Υπουργείο Άμυνας προσανατολίζεται μάλιστα στη χορήγηση περιόδου προσαρμογής στο συγκεκριμένο κριτήριο, ώστε ακόμη κι αυτοί που έχουν παραπανίσια κιλά να έχουν στη διάθεσή τους το χρόνο να τα ξεφορτωθούν.

Ένα άλλο κριτήριο που αναμένεται να συμπεριληφθεί στους νέους κανονισμούς για κρίσεις και προαγωγές αφορά την γνώση ξένων γλωσσών. Η κατοχή πιστοποιητικών για ξένες γλώσσες αναμένεται να λειτουργεί ως επιπρόσθετο προσόν για τις προαγωγές. Αυτό το κριτήριο ίσως ισχύσει περισσότερο για τους ανώτατους αξιωματικούς οι οποίοι πολύ συχνά καλούνται να εκπροσωπούν την Κύπρο σε διεθνείς δραστηριότητες, κυρίως στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Ένωσης.

Οι νέοι κανονισμοί για κρίσεις και προαγωγές στην Εθνική Φρουρά βρίσκονται στο τελικό τους στάδιο, και με την ολοκλήρωση του νομοτεχνικού ελέγχου από τη Νομική Υπηρεσία θα κατατεθούν στη Βουλή για συζήτηση και ψήφιση.

Γράφει: Νέαρχος Κυπριανού

philenews.com

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: