Το πρώτο ολοκαίνουριο MH-47G παραδόθηκε στην SOCOM. (Boeing via IHS Janes)

Η Διοίκηση Ειδικών Επιχειρήσεων (SOCOM) του Στρατού των Ηνωμένων Πολιτειών Αμερικής (ΗΠΑ) παρέλαβε το πρώτο ολοκαίνουριο ελικόπτερο Chinook MH-47G την 29η Σεπτεμβρίου.

Το ελικόπτερο είναι το πρώτο από τα οχτώ νέα MH-47G που πρόκειται να παραληφθούν από την SOCOM εντός του 2015. To μοντέλο G είναι η έβδομη έκδοση του ικανότατου ελικοπτέρου βαρέων μεταφορών.

Το ελικόπτερο «ενσωματώνει τις καλύτερες δυνατότητες οι οποίες είναι κατά παραγγελία των ιπτάμενων χειριστών των ειδικών επιχειρήσεων και βασίζονται στις εμπειρίες του παρελθόντος, δυνατότητες, οι οποίες παρέχουν τις ικανότητες να ολοκληρώσουν με επιτυχία την αποστολή τους στις πιο απαιτητικές συνθήκες και απίστευτες αποστολές SOF,» είπε ο υπαρχηγός της SOCOM Συνταγματάρχης Ντίν Χίτκαμπ.

Σύμφωνα με την Boeing οι δεξαμενές καυσίμου του MH-47G διαθέτουν διπλάσια χωρητικότητα σε σχέση με τις δεξαμενές του CH-47F, το μοντέλο G διαθέτει επίσης σύστημα εναέριου ανεφοδιασμού, εξελιγμένο ψηφιακό σύστημα ελέγχου πτήσης (DAFCS), και ειδικούς αισθητήρες ηλεκτρονικού πολέμου κατά απαίτηση της SOCOM. Η διοίκηση δεν αποδέσμευσε περισσότερες λεπτομέρειες γι’ αυτά τα συστήματα.

Τα υπάρχων μοντέλα G της SOCOM είναι βαρέως ανακατασκευασμένα και τροποποιημένα μοντέλα C,D και E ελικοπτέρων Chinook. Τα νέα ελικόπτερα έχουν κατασκευαστεί γύρω απο μια μονολιθική, μηχανική άτρακτο. Το μονολιθικό πλαίσιο καθιστά το ελικόπτερο πιο ανθεκτικό και ευκολο-συντήρητο, δήλωσαν στελέχη της Boeing κατά τη διάρκεια συνέντευξης τύπου.
Το 160º Σύνταγμα Αεροπορίας Ειδικών Επιχειρήσεων, γνωστό και ώς Night Stalkers θα χρησιμοποιήσει τα νεα ελικόπτερα.

Απόδοση από το IHS Janes για την Προέλαση

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: