Παθητική επιθεώρηση της 98 ΑΔΤΕ στο πλαίσιο Κειμένου Βιέννης. (ΓΕΕΘΑ)

Από 29 Σεπτεμβρίου έως 2 Οκτωβρίου 2014 πραγματοποιήθηκε επιθεώρηση στην Ελλάδα από ομάδα αξιολογητών της Ρωσίας, σε εφαρμογή του Κειμένου Βιέννης 2011.

Σύμφωνα με το κείμενο της Βιέννης 2011, το οποίο είναι ένα πολιτικά δεσμευτικό έγγραφο που συνιστά ένα διευρυμένο κατάλογο Μέτρων Οικοδόμησης Εμπιστοσύνης και Ασφάλειας (ΜΟΕΑ), προβλέπονται επισκέψεις επιθεωρητών με σκοπό την επαλήθευση των ετησίων στοιχείων που περιλαμβάνουν την διεξαγωγή στρατιωτικών δραστηριοτήτων εντός των ορίων καθορισμένης περιοχής και τα οποία ανταλλάσσουν οι συμβαλλόμενες χώρες.

Παθητική επιθεώρηση της 98 ΑΔΤΕ στο πλαίσιο Κειμένου Βιέννης. (ΓΕΕΘΑ)

Οι αξιολογήσεις πραγματοποιούνται σε ενεργές Μονάδες και Σχηματισμούς του ΣΞ και ΠΑ των κρατών-μελών του ΟΑΣΕ. Η  ομάδα αξιολογητών της Ρωσίας επισκέφθηκε την 98 ΑΔΤΕ.

Παθητική επιθεώρηση της 98 ΑΔΤΕ στο πλαίσιο Κειμένου Βιέννης. (ΓΕΕΘΑ)

ΔΕΝ επιτρέπονται απαξιωτικοί και υβριστικοί χαρακτηρισμοί εναντίον στελεχών των Ενόπλων Δυνάμεων και των Σωμάτων Ασφαλείας. Υποβάλλοντας το σχόλιο σου επιβεβαιώνεις ότι έχεις διαβάσει και αποδεχθεί τους όρους χρήσης και σχολιασμού του ιστοτόπου. Η ευθύνη των σχολίων (αστική και ποινική) βαρύνει τους σχολιαστές. Οι απόψεις που εκφράζονται δεν αντιπροσωπεύουν εκείνες της "Προέλασης" και δεν πρέπει να εκλαμβάνονται ως τέτοιες.

Σχολιάστε

Αρέσει σε %d bloggers: